Samsung Australia a fost amendată cu 9,7 mil. dolari pentru afirmaţii false privind rezistenţa la apă

Autoritatea de reglementare a concurenţei din Australia a declarat joi că a amendat divizia locală a Samsung Electronics cu 14 milioane de dolari australieni (9,65 milioane de dolari) pentru afirmaţii înşelătoare cu privire la rezistenţa la apă a unora dintre smartphone-urile sale, scrie Reuters.

260 afișări
Imaginea articolului Samsung Australia a fost amendată cu 9,7 mil.  dolari pentru afirmaţii false privind rezistenţa la apă

Samsung Australia a recunoscut că a indus în eroare cumpărătorii unora dintre telefoanele sale 'Galaxy' cu privire la nivelul de rezistenţă la apă, a declarat Comisia australiană pentru concurenţă şi consumatori (ACCC). Autoritatea de reglementare a dat în judecată pentru prima dată compania în iulie 2019.

Autoritatea de reglementare a declarat că, între martie 2016 şi octombrie 2018, compania a difuzat reclame în magazine şi în reţelele de socializare care susţineau că telefoanele puteau fi folosite în piscine sau în apa mării.

Cu toate acestea, ACCC a primit sute de plângeri de la utilizatori care spuneau că smartphone-urile nu funcţionau corespunzător sau chiar au încetat să mai funcţioneze complet după ce au fost expuse la apă.

Afirmaţiile "au promovat un important argument de vânzare pentru aceste telefoane Galaxy. Este posibil ca mulţi consumatori care au cumpărat un telefon Galaxy să fi fost expuşi la reclamele înşelătoare înainte de a lua decizia de a cumpăra un nou telefon", a declarat preşedintele ACCC, Gina Cass-Gottlieb.

Samsung nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici