Un robot a devenit ospătarul perfect. „Ollie îşi poate planifica drumul”

  • Tencent Robotics a creat un robot cu două picioare care poate sări peste obstacole.
  • Ollie este un robot cu două roţi, extrem de agil şi rezistent.
  • Robotul calcă pe urmele roboţilor creaţi de Boston Dynamics.
217 afișări
Imaginea articolului Un robot a devenit ospătarul perfect. „Ollie îşi poate planifica drumul”

Sursa foto: Twitter

Ollie este un roboţel cu două picioare, foarte simpatic. Acesta poate să îndeplinească diferite sarcini şi poate sări peste obstacole. Este foarte rezistent şi are un echilibru de invidiat, potrivit Daily mail.
 
Robotul este creat de Tencent Robotics şi se poate compara cu roboţii de la Boston Dynamics.
 
Tencent a preluat o parte din fiziologia animalelor, oferindu-i lui Ollie o „coadă multifuncţională” care îi permite să finalizeze cascadorii acrobatice, să se coboare la sol şi să treacă de la două roţi la trei, pentru a fi mai înalt.
 
Zhang Zhengyou, directorul Robotics X Lab, a acuzat că acesta are şi capacităţi de planificare a traseului, „ceea ce înseamnă că Ollie îşi poate planifica drumul înainte de a face faţă provocărilor”.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici