VIDEO Primul bărbat care poate controla braţe robotice cu puterea minţii

  • Un bărbat tetraplegic a controlat nişte braţe robotice cu gândul
  • Buz Chmielewski a putut să mănânce de unul singur desert după 30 de ani
  • Chmielewski a avut o intervenţie chirurgicală de 10 ore în urmă cu 2 ani
220 afișări
Imaginea articolului VIDEO Primul bărbat care poate controla braţe robotice cu puterea minţii

Să mănânci cu propriile mâini este un gest căruia nici nu îi dăm atenţie. Pentru un bărbat tetraplegic, experienţa îi este străină.

În urmă cu 30 de ani, Buz Chmielewski suferea un accident care l-a lăsat în scaun cu rotile. Fără să-şi poată mişca mâinile sau picioarele, fără să-şi simtă degetele. Până acum 2 ani când a decis să ia parte la un test clinic al Spitalului John Hopkins din Baltimore. După o operaţie de 10 ore a început să poată să controleze diferite device-uri cu ajutorul unor semnale neurologice.
 
A devenit primul bărbat care poate să controleze braţe robotice doar cu gândul. Iar emoţia lui a fost uriaşă când a putut să guste un desert fără să fie ajutat de altcineva.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici