Viitor fără compromisuri în parcurile acvatice: Delfinul-robot care le-ar putea lua locul în captivitate celor adevăraţi

  • Delfinii-robot par reali, dar în spatele privirii prietenoase se află o tehnologie complexă
  • Aceasta ar putea fi soluţia care să pună capăt captivităţii animalelor
  • Preţul unui delfin-robot porneşte de la 3 milioane de dolari
358 afișări
Imaginea articolului Viitor fără compromisuri în parcurile acvatice: Delfinul-robot care le-ar putea lua locul în captivitate celor adevăraţi

Pare atât de real, dar în spatele privirii prietenoase se află o tehnologie complexă, care le va permite într-o bună zi parcurilor tematice să înlocuiască animalele captive cu unele artificiale.

Diferenţele sunt greu de observat atât pentru cei care privesc jucăuşul mamifer prin sticla acvariului, cât şi pentru scafandrii care înoată alături de delfinul-robot. „M-am gândit că ar putea fi real”, a mărturisit o femeie care a intrat în apă alături de animalul ghidat prin telecomandă.

Design-ul a fost realizat de compania americană Edge Innovations, iar preţul unui astfel de robot înotător porneşte de la 3 milioane de dolari, potrivit Reuters.

Mulţi şi-au pus speranţa în tehnologie, dorind un viitor fără captivitate pentru animalele închise în grădini zoologice, parcuri tematice sau folosite în circuri şi producţii cinematografice.

„În acest moment, circa 3.000 de delfini se află în captivitate, fiind folosiţi pentru a obţine miliarde de dolari”, spune Walt Conti, fondator şi CEO al Edge Innovations. „Există, în mod evident, un mare interes pentru a învăţa mai multe despre delfini.”

La sediul central al companiei din Hayward, California, delfinul animatronic, ce măsoară 2,5 metri lungime şi cântăreşte 250 kilograme, e protagonistul unui program educaţional realizat în parteneriat cu TeachKind, PETA.

Nu este primul astfel de proiect al Edge Innovations. Aceştia au creat şi alte animale acvatice, inspirate din filmele de succes de la Hollywood: „Free Willy”, „Deep Blue Sea” şi „Anaconda”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici