Video Te-a prins criza cu economii sau fără? 44% dintre români nu sunt pregătiţi pentru cheltuieli neprevăzute

  • 44% dintre români nu sunt pregătiţi pentru cheltuieli neprevăzute, arată Eurostat
  • Suntem printre ultimii în clasament, locul 22 din 27 de ţări membre UE
  • Maltezii, suedezii şi austriecii se descurcă cel mai bine când vine vorba de economii personale
2005 afișări

Fie că vorbim despre o operaţie, înmormântare sau înlocuirea unui dispozitiv electrocasnic stricat, aflăm că nu suntem foarte pregătiţi pentru astfel de cheltuieli. 44% dintre noi avem dificultăţi în a economisi şi ne clasăm pe locul 22 din 27 de state membre UE, conform EUROSTAT.

”Economisirea este un obicei, este un muşchi care trebuie început de undeva, cu 10 lei, cu 50 de lei, cu 100 de lei, nu poţi să alegi un maraton mâine, alergăm un pic, 100 de metri. Greşeala pe care o facem foarte mulţi este că ne lăsăm pe ultimul loc, adică am luat banii hai să plătim rata la bancă, chiria, întreţinerea”, a declarat Adrian Asoltanie – trainer financiar.

Cu un procent de 15%, Malta este cea mai pregătită atunci când vine vorba de economii personale. În fruntea clasamentului se află şi Suedia şi Austria. Nu te îngrijora, ci acţionează. Şi tu poţi economisi.

”Principiul se numeşte: plăteşte-te pe tine primul. Dacă am luat salariul astăzi, primul lucru pe care îl fac este să pun nişte bănuţi deoparte. Ai luat salariul, te duci la prima casă de schimb pe care o întâlneşti şi cumperi 20 de euro. Românilor le vine greu să schimbe valuta înapoi în lei pentru prostii”, a mai precizat Adrian Asoltanie.

Studiul mai arată că la nivelul UE, persoanele singure sunt mai puţin pregătite să facă faţă cheltuielilor neprevăzute, în comparaţie cu cele care au un partener.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici