VIDEO. O tornadă devastatoare a lovit Republica Cehă. Autorităţile anunţă că s-au înregistrat pagube materiale şi sunt peste 100 de răniţi

  • Un fenomen rar s-a produs în Republica Cehă: o tornadă violentă a făcut ravagii
  • Aproximativ 150 de persoane au fost rănite
  • Sute de case au fost distruse în regiunea Moravia de Sud
7246 afișări

O tornadă violentă a lovit partea de sud-est a Republicii Cehe. Aproximativ 150 de persoane au fost rănite, după estimările oficiale.

"Estimăm că numărul persoanelor rănite este între 100-150, de la copii la vârstnici", a declarat purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Salvare, Michaela Bothova.

Au fost raportate şi persoane decedate, însă numărul lor nu este cunoscut, potrivit presei locale.

Sute de case au fost distruse în regiunea Moravia de Sud, potrivit Deutsche Welle. Tornada a devastat mai multe localităţi, inclusiv oraşul Hodonin, care se află la graniţa cehă-slovacă.

Echipaje de salvare austro-slovace s-au alăturat eforturilor de salvare ale autorităţilor cehe şi le sprijină activ în cercetarea zonei.

Videoclipurile din presa cehă apărute pe Twitter prezintă impactul dezastrului: clădiri prăbuşite şi vehicule avariate în Hodonin şi în zonele din jur.


Potrivit meteorologilor, rafalele tornadei au atins o viteză a vântului de nivelul F3-F4. Viceprimarul oraşului Hrusky a declarat că jumătate din localitate a fost complet demolată de rafale. Grindina a făcut pagube în zonele vizate de furtună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici