Cezar Preda, desemnat de PDL Buzău candidat la preşedinţia CJ

Consiliul de coordonare al Organizaţiei PDL Buzău a validat, sâmbătă, candidatura deputatului Cezar Preda la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, la alegerile locale din iunie.

35 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda, desemnat de PDL Buzău candidat la preşedinţia CJ

Cezar Preda, desemnat de PDL Buzău candidat la preşedinţia CJ

De asemenea, Consiliul de coordonare al filialei buzoiene a PDL l-a validat pe actualul viceprimar al oraşului Buzău, Constantin Ionescu, drept candidat la Primăria municipiului, în timp ce Constantin Ghinioiu a fost desemnat candidat la Primăria oraşului Râmnicu Sărat.

Actualul preşedinte al CJ Buzău, Victor Mocanu, a fost votat săptămâna trecută drept candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean, în urma votului liderul PDL Buzău deputatul Cezar Preda anunţând că îşi dă demisia din fruntea organizaţiei şi că renunţă la bătălia pentru fotoliul de primar al municipiului. Cezar Preda a declarat, ulterior, că nu mai poate face echipă cu Victor Mocanu, pe care l-a numit baron local.

Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că membrii comisiei de organizare a alegerilor vor avea o discuţie cu Cezar Preda, el fiind convins că se poate găsi o soluţie pentru a câştiga Primăria Buzău şi preşedinţia CJ a acestui judeţ.

Luni seară, Victor Mocanu a fost exclus din PDL, pe motiv că a purtat negocieri cu PSD.

Vineri, liderul PSD Buzău, senatorul Ion Vasile, a declarat că peste 25 de primari PDL în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, sunt deja membri PSD. În acelaşi context, senatorul Ion Vasile a lăsat să se înţeleagă că toţi primarii care au migrat din PDL vor fi candidaţii PSD pentru şefia administraţiilor locale.Totuşi, preşedintele social-democrat nu a exclus posibilitatea ca în unele localităţi propunerea lor să creeze disensiuni. În această situaţie PSD va apela la sondaje de opinie pentru desemnarea candidaţilor la primării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici