Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei

Vicepreşedintele liberal Ludovic Orban a fost validat, luni, de Delegaţia Permanentă a PNL, candidat la Primăria Capitalei, a anunţat Bogdan Olteanu.

44 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei

Ludovic Orban, candidat la Primăria Capitalei

Coordonatorul echipei centrale a PNL pentru campania electorală, Bogdan Olteanu, a apreciat că Ludovic Orban este "primul candidat serios" al PNL la Primăria Generală a Municpiului Bucureşti.

Olteanu a mai spus că liberalii au desemnat mai bine de două treimi din candidaţii pentru primăriile reşedinţelor de judeţ şi jumătate din candidaţii pentru consiliile judeţene.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat că şi-a propus să candideze la Primăria Capitalei încă din ianuarie 2005, când Alianţa D.A. l-a ales pe Adriean Videanu pentru această funcţie.

"Spre deosebire de celelalte partide politice, care tot amână desemnarea candidatului de primar general, PNL a hotărât. Astăzi (luni - n.r.) am fost validat de Delegaţia Permanentă a PNL, dar sunt hotărât să candidez la Primăria Capitalei, nici de o lună, nici de două, nici de trei, ci sunt hotărât să candidez la Primăria Capitalei încă din ianuarie 2005, atunci când, din păcate, culisele Alianţei l-au desemnat câştigător pe Adriean Videanu şi astăzi bucureştenii pot să simtă pe pielea lor ce a însemnat această decizie care nu a ţinut cont de voinţa alegătorilor din Bucureşti", a susţinut Ludovic Orban.

Orban a anunţat că îşi va finaliza programul până la data de 1 mai, menţionând că acest program va conţine răspunsul la toate problemele bucureştenilor.

"Tot programul meu este aproape gata. La ora actuală ne aflăm într-o fază de consultare a bucureştenilor, pentru a colecta direct dela ei toate ideile şi propunerile concrete pe acre le au, în completarea programului meu, urmând ca odată cu lansarea candidaturii să prezint programul legat de rezolvarea celor mai mari probleme ale Bucureştiului: trafic, curăţenie, lipsa locurilor de parcare şi faptul că Bucureştiul este din ce în ce mai poluat, lucru care afectează inclusiv speranţa de viaţă a bucureştenilor. Toate problemele pe care le au bucureştenii găsesc un răspuns în programul pe care îl voi definitiva până la data de 1 mai, iar acest răspuns reprezintă o garanţie că ceea ce promit aia fac", a spus candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Orban a spus că este legat de Bucureşti prin cei 12 ani de activitate, menţionând că în ultimi trei ani şi jumătate a fost şi mai legat de Bucureşti, prin mandatul de viceprimar, dar şi ca ministru al Transporturilor.

El a menţionat că una dintre principalele sale preocupări ca ministru al Transporturilor a fost deblocarea, demararea şi/sau accelerarea proiectelor de infrastructură din zona Bucureştiului, cum ar fi lărgirea la patru benzi a şoselei de centură a Capitalei, deblocarea proiectului Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, demararea proiectului de autostradă a centurii Bucureştiului, procedurile de efectuare a tronsonului de metrou Drumul Taberei - Universitate, finanţarea pentru tronsonul Nicolae Grigorescu - şoseaua de centură şi pentru continuarea investiţiilor 1Mai - Laromet, resursele pentru demararea fazei a treia de dezvoltare a Aeroportului Otopeni, studiile de fezabilitate pentru Aeroportul din Sud, reluarea proiectului Canalul Dunăre - Bucureşti, care urmează să transforme Bucureştiul într-un port la Dunăre şi care să lege Bucureştiul de canalul Dunăre-Rin.

Ludovic Orban a menţionat că Delegaţia Permanentă a validat candidaturile PNL la funcţia de primar al sectorului 1, Andrei Chiliman, şi la sectorul 6, secterarul de stat Antonel Tănase, adăugând că în maximum două săptămâni conducerea PNL va valida cadidaturile pentru celelalte sectoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici