Mihai Leu a început o campanie pentru salvarea parcurilor din Hunedoara

Fostul campion mondial la box, Mihai Leu, a început, joi, o campanie de strângere de semnături de la populaţie pentru salvarea parcurilor din municipiul Hunedoara, după ce în urmă cu doi ani, o parte a celui mai important parc al oraşului a fost defrişat pentru a se construi un local.

4 afișări
Imaginea articolului Mihai Leu a început o campanie pentru salvarea parcurilor din Hunedoara

Mihai Leu a început o campanie pentru salvarea parcurilor din Hunedoara (Imagine: Mediafax Foto)

Mihai Leu va solicita o aprobare de la reprezentanţii Primăriei pentru a închiria un spaţiu în faţa Casei de Cultură din localitate, astfel încât cetăţenii să poată subscrie la campania sa.

Mihai Leu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va amplasa un punct de lucru în faţa Casei de Cultură din municipiul Hunedoara unde să poată strânge semnături de la cetăţeni.

"Vreau să demonstrez că sunt mulţi oameni în Hunedoara, care sunt împotriva desfiinţării spaţiilor verzi", a spus fostul pugilist.

Leu a criticat faptul că într-un parc al oraşului, respectiv Parcul Corvinul, administraţia locală a aprobat construirea unui imobil în care vor funcţiona o pizzerie şi un snack-bar.

"Cea mai gravă eroare care s-a făcut în Hunedoara este mutilarea Parcului Corvinul. Acolo s-au încălcat mai multe legi. S-a desfiinţat o zonă verde, deşi în decembrie 2005 a apărut o ordonanţă a Guvernului care interzicea defrişarea parcurilor. S-au tăiat 24 de salcâmi, fără să existe aprobare de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara", a afirmat Mihai Leu, care a adăugat că această clădire se află la mai puţin de două sute de metri de o şcoală, aspect ce contravine din nou legilor în vigoare.

Potrivit lui Leu, Planul Urbanistic de Detaliu aprobat de Consiliul Local Hunedoara pentru această clădire prevedea ca acolo să se construiască un imobil cu trei nivele, respectiv subsol, parter şi un etaj, însă imobilul în cauză are un etaj în plus.

"S-au aprobat 780 de metri pătraţi şi s-au construit 2.100 de metri pătraţi. S-a depăşit cu 1.400 de metri pătraţi acea construcţie", a spus Leu.

Consiliul Local din municipiul Huendoara a aprobat în urmă cu trei ani defrişarea unei suprafeţe a parcului central din localitate pentru ca, în parteneriat cu o societate comercială, să realizeze un obiectiv care prevede amenajarea parcului şi activităţi de pizzerie, fast-food şi patiserie.

În luna septembrie 2005 a fost semnat şi parteneriatul între Consiliu şi firma respectivă, SC Proiect Design SRL

La începutul lunii mai 2006, a fost obţinută şi autorizaţia de construcţie, iar în urmă cu câteva luni în parc au început lucrările la imobil.

Fostul campion mondial la box profesionist Mihai Leu va intra, din partea Partidului Conservator, în cursa pentru funcţia de primar al municipiului Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici