PSD Braşov şi-a desemnat opt din cei 12 candidaţi la Parlament

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Braşov, Mihai David, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă că socioal-democraţii audesemnat deja opt dintre cei 12 candidaţi care vor intra în cursa pentru Parlament.

95 afișări
Imaginea articolului PSD Braşov şi-a desemnat opt din cei 12 candidaţi la Parlament

PSD Braşov şi-a desemnat opt din cei 12 candidaţi la Parlament

Lista va fi însă definităvă până vineri, când va avea loc Comitetul Executiv Naţional, la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui Mihai David, pentru toate cele opt colegii de deputaţi şi patru de senatori din judeţul Braşov, există, la acest moment, cel puţin un candidat. Discuţii mai există încă pe marginea candidaţilor în colegiile Făgăraş-Rupea la Senat şi colegiile Făgăraş şi municipiul Braşov la Camera Deputaţilor

În ceea ce priveşte propunerile pentru Camera Deputaţilor, David dă ca sigure candidaturile, în municipiul Braşov, a actualului senator, Mihai Mohaci, pe colegiul Astra şi a lui Emil Niţă, pe colegiul din cartierul Schei- Centrul vechi.

Tot sigure sunt şi candidaturile preşedintelui PSD Braşov, Constantrin Niţă, pe colegiul din zona Râşnov-Zărneşti, a secretarului general al PSD, Titus Corlăţean, pe colegiul din zona Săcele şi a lui Cătălin Leonte, pe colegiul Rupea.

Pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor se vor adăuga două nume pentru colegiile din municipiul Braşov. Variantele pe care le au la dispoziţie social-democraţii sunt prorectorul Universităţii "Transilvania", Constrantin Duguleană, medicul Dan Grigorescu şi avocatul Gabriel Tiţa.

"Încă se mai poartă discuţii, dar cele mai mari şanse de a completa lista celor patru candidaţi la Camera Deputaţilor pe colegii din municipiu le au primii doi menţionaţi, respectiv profesorul Constantin Duguleană şi doctorul Dan Grigorescu", a precizat Maihai David.

Ultimul candidat din partea PSD la Camera Deputaţilor va fi desemnat pe colegiul din municipiul Făgăraş.

"Acolo avem o situaţie aparte. Pentru că avem de ales un om pentru Camera Deputaţilor şi unul pentru Senat, dar de colegiul format de Făgăraş şi Ruprea. Propunerile pe care le avem la dispoziţie, pentru ambele posturi, sunt fostul primar al Făgăraşului, Ioan Bărbuţi, fostul inspector şcolar general Vasile Ţifrea, consilierul judeţean Iancu Boeriu, fostul primar al oraşului Victoria, Ioan Olteanu şi Viorel Ţuţulea. Dintre aceştia, vor fi aleşi doi candidaţi, unul pentru Senat, altul pentru Camera Deputaţilor", a explicat Mihai David.

Dintre cei patru candidaţi pe care îi va lansa în cursa pentru Senat, PSD Braşov a desemnat deja trei. Este vorba despre astronautul Dumitru Prunariu şi de neurochirurgul Alexandru Ciurea, care vor candida pe cele două colegii din municipiul Braşov şi de actualul senator Ioan Adam, care va reprezenta, la alegerile pentru Senat, colegiul Săcele-Zărneşti.

Lista completă a candidaţilor PSD Braşov, atât pentru camera Deputaţilor cât şi pentru Senat va fi stabilită joi, în cadrul Consiliului Judeţean al partidului, urmând a fi prezentată conducerii centrale la Comitetul Executiv Naţional de vineri.

La alegerile din 30 noiembrie, Braşovul îşi va desemna 12 reprezentanţi în Parlament, 8 pentru Camera Deputaţilor şi 4 pentru Senat. 4 deputaţi şi 2 senatori vor fi aleşi în colegii din municipiul Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici