Alegeri parlamentare 2020. Cum arată buletinul de vot pentru alegerile din 6 decembrie

  • Duminică, 6 decembrie, românii vor vota cei 136 de senatori şi 329 de deputaţi din Parlamentul României.
  • Pentru alegerile parlamentare 2020 se vor folosi două modele de buletine de vot.
  • Mai exact, un buletin pentru votul în secţii, pentru românii care votează în ţară, şi altul pentru cei care votează în străinătate.
42489 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare 2020. Cum arată buletinul de vot pentru alegerile din 6 decembrie

Alegeri parlamentare 2020. Cum arată buletin de vot pentru alegerile de pe 6 decembrie?

Duminică, 6 decembrie, românii vor vota cei 136 de senatori şi 329 de deputaţi din Parlamentul României.

Alegătorii cu domiciliul sau reşedinţa în România vor putea vota pentru alegerile parlamentare în data de 6 decembrie, în intervalul 07:00-21:00.

Cetăţenii români din străinătate vor avea două zile de votare la dispoziţie: sâmbătă, 5 decembrie, intervalul 07:00-21:00 şi duminică, 6 decembrie, acelaşi interval orar.

Pentru alegerile parlamentare 2020 se vor folosi două modele de buletine de vot. Mai exact, un buletin pentru votul în secţii, pentru românii care votează în ţară, şi altul pentru cei care votează în străinătate, prin corespondenţă.

În ţară, românii vor putea vota în secţiile de votare la care sunt arondaţi, în funcţie de adresa de domiciliu. Ei vor putea vota pentru alegerile parlamentare în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, care trebuie să fie valabile în ziua exprimării votului: cartea de identitate, cartea de identitate electronică, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar.

Model buletin de vot alegeri parlamentare, secţiile de votare din ţară

 


Model buletin de vot alegeri parlamentare, votul prin corespondenţă

Sursă: https://votcorect.ro/

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că până pe 3 decembrie, ora 14:30, au fost înregistrate 14.572 de plicuri exterioare, cu buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate, care au ales să voteze prin corespondenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici