BEC a validat opt candidaturi pentru prezidenţiale, pentru celelalte depuse va decide duminică

Biroul Electoral Central a validat, până vineri seară, candidaturile a opt competitori în alegerile prezidenţiale, urmând ca, într-o şedinţă care va avea loc duminică, potrivit unor reprezentanţi ai BEC, Biroul să decidă asupra celorlalte candidaturi depuse până la expirarea termenului legal.

36 afișări

Astfel, BEC a aprobat, în ordinea depunerii, înregistrarea candidaturilor pentru independentul Constatin Ninel Potârcă (287.378 de semnături ale susţinătorilor), Crin Antonescu (1.615.556 susţinători), propus de PNL, George Becali (256.646 susţinători), propus de PNG-CD.

Biroul Electoral Central a mai aprobat înregistrarea candidaturilor preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, (346.510 susţinători) şi a preşedintelui executiv al UDMR, Kelemen Hunor, (284.949 susţinători).

Membrii BEC au constat că îndeplinesc condiţiile cerute de lege şi dosarele de candidatură ale preşedintelui în funcţie, Traian Băsescu, propus de PDL şi care a prezentat liste cu 1.712.950 de alegători care îl susţin şi preşedintelui PSD, Mircea Geoană, propus de Alianţa politică PSD+PC, a cărui candidatură a fost susţinută 2.536.506 persoane.

BEC a mai aprobat înregistrarea candidaturii lui Oviul Cristian Iane, propus de Partidul Ecologist Român, care a prezentat liste cu 221.757 susţinători.

Până vineri seară, membrii BEC au respins înregistrarea unui număr de nouă propuneri de candidatură. Candidaţii respinşi de BEC pentru că dosarele lor nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond prevăzute de lege sunt candidaţii independenţi Sabin Bâltac, Maria Zetea, Ioan Lascu, Emilian Floria Popescu, Nicolae Boancă, Marius Iulian Mirea, Doina Elena Noghin şi Ion Coja, precum şi candidatul propus de "Uniunea persoanelor care nu votează din România", Cornel Cernovschi.

În cursul zilei de vineri şi-au mai depus candidaturile în vederea alegerilor prezidenţiale din 22 noiembrie Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă), Nicolae Doru Popescu (PPPS) şi independenţii Sorin Oprescu, Remus Cernea, Gheorghe Ovidiu Emil Stoenescu.

De asemenea, îşi anunţaseră prezenţa la BEC pentru a-şi depune candidaturile înainte de expirarea termenului prevăzut de lege Adrian Iuraşcu (Forţa Civică) şi independenţii Eduard Manole şi Ionel Marian Tabără.

Termenul până la care se pot depune la BEC candidaturile pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie expiră vineri la miezul nopţii.

Tot vineri, la ora 00.00, a început campania electorală pentru scrutinul prezidenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici