Doar 3 din 10 şoferi respectă regulile de circulaţie în oraş. Pilot de raliuri: ,,pe drumurile din România suntem într-o junglă în care ne deplasăm cu mare risc"

  • Doar 3 din 10 şoferi respectă regulile de circulaţie în oraş, potrivit unui sondaj.
  • România este fruntaşă la accidentele rutiere în clasamentul Uniunii Europene.
  • Ministerul Afacerilor Interne a impus sancţiuni mai dure pentru vitezomani.
562 afișări
Imaginea articolului Doar 3 din 10 şoferi respectă regulile de circulaţie în oraş. Pilot de raliuri: ,,pe drumurile din România suntem într-o junglă în care ne deplasăm cu mare risc"

Lamborghini, Facebook

În cadrul unei campanii de siguranţă şi prevenţie rutieră este dezvăluit un adevăr îngrijorător. Doar 3/10 şoferi spun că respectă limita de viteză atunci când circulă în oraş.
Titi Aur, pilot de raliuri, explică dacă aceasta ar fi cauza pentru care au multe accidente rutiere în România.

,,Mi se pare foarte corect sondajul. Sondajul că 3/10 şoferi susţin că respectă regulile de circulaţie. În practică, cred că 200% nu respectă regulile de circulaţie, mai ales că vorbim de viteză. Poate exagerez acum, că nu are cum să fie 200%, dar pe drumurile din România suntem într-o junglă, într-o junglă în care ne deplasăm cu mare risc".
Titi Aur declară pentru ALEPH NEWS de ce şoferii experimentaţi sunt predispuşi la provocat accidente.

,,Motivul este foarte simplu, pentru că autorităţile noastre de la cel mai înalt nivel şi până la cel mai de jos, nu bagă în seamă această nenorocire pe şosea. În ce se traduce asta? Se traduce într-o proastă educaţie, adică nici în şcoala generală, nici în şcoala de şoferi, nu se învaţă ce trebuie ca să circulăm în calitate de pietoni, de biciclişti sau de şoferi nu se învaţă suficient". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici