ŞTIRILE OREI 12.00 | 9 septembrie 2019

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 12.00

202 afișări
Imaginea articolului ŞTIRILE OREI 12.00 | 9 septembrie 2019

ŞTIRILE OREI 12.00 | 9 septembrie 2019

Peste 2, 8 milioane de copii au început azi şcoala şi grădiniţă, pentu prima dată când cifra scade sub 3 milioane. Ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, a declarat la deschiderea anului şcolar, că cifră scăzută faţă de anii precedenţi, e justifică printr-o scădere demografică.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, azi, în prima zi de şcoală, că unii politicieni se tem de şcoală, pentru că acest este locul în care sunt formaţi cei care „le taxează erorile de logică şi mai nou, destul de des de exprimare”

Social-democraţii se reunesc, azi, în CEx, pentru a discuta despre blocajul din Guvern, după ce Klaus Iohannis a respins cele trei propuneri de miniştri interimari, au declarat surse din partid pentru MEDIAFAX. O altă temă de discuţie vizează campania pentru alegerile prezidenţiale.

ANM emis o avertizare cod portocaliu de vânt în patru judeţe, până în această seara. Alte şase judeţe sunt sub cod galben de vijeliim, ploi şi grindină. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 11.00 şi va fi valabilă până la ora 3.00, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crişana, Maramureş şi în vestul şi nord-vestul Transilvaniei.

Piloţii companiei aeriene British Airways au început de azi o grevă de 48 de ore, aproape toate zborurile fiind anulate, au anunţat reprezentanţii companiei care spun că mii de pasageri sunt afectaţi de acţiunea angajaţilor, relatează Reuters. Piloţii British Airways (BA) au notificat luna trecută compania aeriană că urmează trei zile de grevă în luna septembrie, prima situaţia de acest fel în cadrul uniunii piloţilor BA.

 

Taguri:
ştiri,
mediafax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici