A fost lansat Barometrul accesului la finanţare al întreprinderilor de economie socială

Întreprinderile sociale în România au acces redus la finanţare adecvată

Mai mult de jumătate dintre întreprinderile de economie socială din România folosesc fonduri proprii pentru a se dezvolta, arată cel mai recent raport de cercetare privind ecosistemul finanţărilor sociale din ţara noastră. România are nevoie de finanţatori privaţi specializaţi, care să vizeze în mod activ aceste întreprinderi. Anul acesta, în luna aprilie, se va înfiinţa prima instituţie nebancară de finanţare alternativă cu capital românesc dedicată exclusiv economiei sociale - AFIN IFN SA.

Întreprinderile din sfera economiei sociale din România au nevoie urgentă de instrumente de finanţare flexibile, adaptate specificului lor, arată „Barometrul accesului la finanţare al întreprinderilor de economie socială”, lansat recent în cadrul unui eveniment online.

Documentul cuprinde o radiografie a ecosistemului finanţărilor sociale din România şi identifică soluţiile la problemele actuale de acces la finanţare.

Potrivit raportului, în România, cele peste 17.000 de întreprinderi din acest sector au dificultăţi în accesarea unor finanţări - disponibile altor tipuri de întreprinderi în funcţie de nivelul lor de dezvoltare (dezvoltarea de proiecte pilot, scalare şi creştere) . Mai mult de jumătate dintre acestea, indiferent de forma de organizare, se finanţează preponderent din surse proprii. Numai două dintr-o sută de întreprinderi respondente spun că au accesat în ultimii 3 ani un credit pentru investiţii şi doar una dintr-o sută de întreprinderi analizate a obţinut un credit pe termen scurt.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de Patria BANK SA

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15857

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici