Care sunt obligaţiile pentru Fondul de Mediu?

Care sunt obligaţiile pentru Fondul de Mediu?

Ca membră a Uniunii Europene, România este obligată să facă tranziţia către o economie circulară. Astfel, agenţii economici care introduc pe piaţă diferite bunuri ambalate trebuie să plătească anumite taxe şi contribuţii către Fondul de Mediu. Află care este rolul acestor obligaţii şi ce se plăteşte mai exact din rândurile următoare.

Ce este Administraţia Fondului pentru Mediu?

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, fiind aflată în coordonarea Ministerului Mediului. AFM este instituţia construită conform principiilor „responsabilitatea producătorului” şi „poluatorul plăteşte”.

Este cea care asigură sprijinul financiar pentru realizarea proiectelor pentru protecţia mediului. Mai exact, susţine finanţarea pentru 26 de categorii de proiecte şi programe naţionale pentru dezvoltare durabilă.

Care este rolul obligaţiilor la Fondul pentru Mediu?

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de Digital Workforce

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15809

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici