Ce este AdBlue şi de este necesar pentru maşinile cu motor diesel?

Ce este AdBlue şi de este necesar pentru maşinile cu motor diesel?

Dacă vrei să îţi achiziţionezi un autoturism diesel de ultimă generaţie, vei avea nevoie de injecţia AdBlue. Această soluţie pe bază de uree este importantă pentru reducerea emisiilor poluante, lipsa ei făcând imposibilă pornirea maşinii, chiar dacă rezervorul de combustibil este plin.

Ce este AdBlue?

AdBlue are rolul de a neutraliza oxizii de azot, produşi în urma arderii combustibilului la motoarele diesel echipate cu un catalizator selectiv. Acesta conţine uree în proporţie de 32.5% şi 67.5% apă deionizată, fiind o soluţie incoloră.

Utilizarea injecţiei AdBlue este o necesitate astăzi, pentru a alinia noile autoturisme la standardele de emisii Euro 6, care sunt în vigoare începând cu anul 2006. Astfel, AdBlue este injectată în sistemul de evacuare al maşinii, într-o cantitate precisă, pentru a neutraliza emisiile nocive în urma unei reacţii chimice.

 

 

Comunicat furnizat si asumat de WhitePress SRL

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19380

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici