Dialog interdisciplinar, la Centrul de Cercetare a Istoriei şi Circulaţiei Ideilor Filosofice

Dialog interdisciplinar, la Centrul de Cercetare a Istoriei şi Circulaţiei Ideilor Filosofice

Cea de-a XI-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Estetică şi Filosofia Artei „Ion Ianoşi” – „Cultură, artă şi revoltă: 100 de ani de „(Supra)Realism şi literatură absurdă kafkiană”, la start. Evenimentul este organizat pe 24 mai de Centrul de Cercetare a Istoriei şi Circulaţiei Ideilor Filosofice (CCIIF) a Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti şi este găzduit de Facultatea de Filosofie.

Conferinţa, o ediţie specială, marcată şi de aniversarea a 160 de ani ai Universităţii Bucureşti şi Facultăţii de Filosofie, este deschisă de prof. univ. dr. Mihaela Pop, cadru didactic la Facultatea de Filosofie a UB, reputat specialist în filosofia culturii, estetică, filosofie antică, istoria artei, filosofie şi cultură bizantină.

Interesaţi de sincronismul cultural dintre aceste două evenimente, centenarul morţii lui Kafka şi aniversarea a 100 de ani de la naşterea Suprarealismului, organizatorii propun două zile de comunicări, dezbateri şi polemici.

Evenimentul stimulează dialogul interdisciplinar între reprezentanţi ai mediului academic, operatori culturali şi membri ai societăţii civile.

 

Comunicat furnizat si asumat de Novelty Publish

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19538

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici