EXONIA cumpără fostul combinat de panificaţie din Iaşi, active utilizate anterior de VEL PITAR

EXONIA cumpără fostul combinat de panificaţie din Iaşi, active utilizate anterior de VEL PITAR

EXONIA a finalizat semnarea tranzacţiei pentru preluarea în bloc a activelor imobiliare ale fostului mare combinat de panificaţie ieşean, administrat anterior de VEL PITAR şi deţinut de VP TERENURI, parte a fondului american de investiţii BROADHURST NCH CAPITAL.

Această nouă achiziţie, va permite grupului EXONIA să transforme cel mai mare combinat de panificaţie din nord estul României, în probabil cea mai mare fabrică de ambalaje BIOdegradabile din hârtie din Europa de Est. Activele ce fac obiectul tranzacţiei sunt reprezentate de platforma industrială în suprafaţă de aproape 30.000 mp şi hale industriale de mari dimensiuni ce însumează peste 7.000 mp, aflate chiar în vecinătatea fabricii EXONIA, amplasată pe Bdul. Calea Chişinăului. Prin această extindere, EXONIA va avea la dispoziţie cumulat aproape un hectar de hale amplasate pe aproximativ 5 hectare de platforme, utilizate pentru activităţi de depozitare şi logistică.

Este o mutare strategică, care va extinde prezenţa grupului EXONIA pe pieţele din Uniunea Europeană prin infrastructura de autostradă ce va lega Iaşi-ul de Europa de Vest, va permite sporirea prezenţei ambalajelor fabricate la Iaşi pe selecta poată a Statelor Unite ale Americii, utilizând infrastructura portuară din Constanţa, dar va permite şi accesarea, tot pe cale navală a unei pieţe cu un potenţial uriaş de consum a sacoşelor BIOdegradabile din hârtie fabricate de Exonia: Orientul Mijlociu. Dezvoltarea centrului operaţional EXONIA în Iaşi, vizează avantajul proximităţii şi faţă de piaţa Ucrainei, care după încheierea conflictului armat, va genera un consum consistent ce va fi stimulat de susţinerea financiară pentru reconstrucţie oferit de partenerii europeni şi americani.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de EXONIA HOLDING SRL

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=18622

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici