Peste 300 de elevi vor concura în acest weekend la Bucharest Twin Cup

Peste 300 de elevi vor concura în acest weekend la competiţia internaţională de de robotică Bucharest Twin Cup

În acest weekend are loc o premieră in lumea roboticii europene. Bucharest Twin Cup este prima competiţie internaţională de robotică din Europa pentru elevi de liceu, organizată pe formatul competiţiei de robotică “First Tech Challenge”, ce se va desfaşura pe 12 - 13 august la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti Colentina. Intrarea este liberă.

La prima ediţie Bucharest Twin Cup (BTC) vor participa 32 de echipe de robotică formate din elevi de liceu, din România şi Lituania. Echipele vor concura în alianţe de câte 2 pe parcursul a 90 de meciuri, în final, câştigând cea mai puternică alianţă. Premiul pentru alianţa câştigătoare constă în 1200€, suma pe care cele 2 echipe de robotică o vor împărţi în mod egal.

Echipele sunt formate din 10-15 elevi de liceu cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani. Membrii unei echipe trebuie să se ocupe de proiectarea, construcţia, programarea, conducerea robotului precum şi de activităţi de logistică şi marketing.

 

 

Comunicat furnizat şi asumat de Mediafax

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=18176

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici