Soluţia Allevo FinTP a susţinut fuziunea EximBank - Banca Românească

Soluţia Allevo FinTP a susţinut fuziunea EximBank - Banca Românească

Allevo anunţă finalizarea implementării cu succes a unui proiect de anvergură, generat de fuziunea prin absorbţie dintre EximBank şi Banca Românească. Proiectul constă într-o consultanţă atât tehnică, cât şi de business, cu scopul de centralizare a operaţiunilor interbancare utilizând aplicaţia FinTP.

Începând cu data de 03.01.2023, EximBank a devenit o banca universală cu servicii complete, ca urmare a fuziunii dintre aceasta, ca societate absorbantă, şi Banca Românească, în calitate de societate absorbită.

Etapa de analiză a presupus reproiectarea proceselor operaţionale la nivelul fluxurilor de tranzacţii financiare, în contextul integrării sistemelor informatice utilizate de fiecare bancă. Proiectul a vizat implementarea unei soluţii de procesare a tranzacţiilor financiare interbancare, care să realizeze integrarea sistemelor informatice specifice fiecărei bănci, şi care să asigure tranziţia de la operaţiunile desfăşurate independent de fiecare bancă. Toate acestea fără a impacta clienţii celor două bănci. Proiectul a fost finalizat prin colaborarea susţinută dintre cele trei echipe Allevo – EximBank – Banca Românească pe parcursul unei perioade de 6 luni.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de BUSINESS INFORMATION SYSTEMS ALLEVO

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17247

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici