Al patrulea vaccin anti-Covid ar putea fi aprobat în Europa. Cererea a fost depusă la Agenţia Europeană pentru Medicamente

  • Johnson & Johnson a solicitat autorizarea vaccinului său împotriva Covid-19 în Uniunea Europeană.
  • EMA va lua o decizie în luna martie.
  • Cele trei vaccinuri autorizate până în prezent pe piaţa europeană sunt cele produse de AstraZeneca, Pfizer / BioNTech şi Moderna.
1905 afișări
Imaginea articolului Al patrulea vaccin anti-Covid ar putea fi aprobat în Europa. Cererea a fost depusă la Agenţia Europeană pentru Medicamente

Foto: Profimedia

Johnson & Johnson a solicitat autorizarea vaccinului său împotriva Covid-19 în Uniunea Europeană, a anunţat marţi Agenţia Europeană pentru Medicamente, precizând că o decizie este aşteptată în luna martie, relatează Le Figaro.
 
Acest vaccin cu injecţie unică ar putea fi al patrulea aprobat în Uniunea Europeană, dacă va primi undă verde de la agenţia din Amsterdam.
 
EMA a primit o cerere de autorizare pentru un vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de Janssen-Cilag International NV,” a declarat Agenţia Europeană a Medicamentului.
 
Experţii europeni "ar putea emite un aviz la mijlocul lunii martie 2021, cu condiţia ca datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranţa şi calitatea vaccinului să fie suficient de complete şi convingătoare," potrivit EMA. Vaccinul Johnson & Johnson a fost supus unei evaluări continue de către EMA de la 1 decembrie.
 
Cele trei vaccinuri autorizate până în prezent pe piaţa europeană sunt cele produse de AstraZeneca, Pfizer / BioNTech şi Moderna. 
 
Comisia Europeană a comandat 200 de milioane de doze de vaccin de la Johnson & Johnson, cu o opţiune pentru 200 de milioane mai mult. O sută de milioane de doze trebuie administrate până în iunie dacă vaccinul va fi aprobat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici