Ambulanţa Galaţi nu face faţă solicitărilor. Sute de apeluri de urgenţă, neonorate

  • Sute de solicitări la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi nu au fost onorate din cauza creşterii numărului de apeluri legate de pandemie.
  • Reprezentantul serviciului spune că solicitările sunt triate în funcţie de gravitatea lor şi că ambulanţa este sub asediu.
6897 afișări
Imaginea articolului Ambulanţa Galaţi nu face faţă solicitărilor. Sute de apeluri de urgenţă, neonorate

Ambulanţa Galaţi nu face faţă solicitărilor. Sute de apeluri de urgenţă neonorate

Miercuri, la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Galaţi a fost înregistrat un număr record de solicitări, cele mai multe fiind cazuri legate de pandemia COVID. Trendul este crescător ceea ce îi îngrijorează pe angajaţii din sistemul medical.

„Avem 300 de solicitări într-o singură zi, este cel mai mare număr de solicitări din ultimii ani. Majoritatea este formată din persoane infectate cu COVID 19, persoane care au intrat în contact cu persoane infectate sau persoane care solicită testare”, a explicat medicul Mihai Polinschi.

Reprezentantul SAJ Galaţi mai spune că serviciul este sub asediu şi că ar fi nevoie de un număr dublu de echipaje pentru a face faţă solicitărilor din ultimele zile.

„Suntem sub asediu, ar trebui un număr dublu de echipaje. Noi pe o tură avem 24-25 de echipaje în tot judeţul. Din ultimele zile avem aproximativ 200 de solicitări neonorate. Le triem în funcţie de gravitate, nu avem altă variantă”, a explicat Mihai Polinschi.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi au fost confirmate 364 de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici