Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson vor ajunge în România săptămâna viitoare

60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson vor ajunge în România joi, 15 aprilie, mai repede decât era prevăzut, a declarat vineri, la Digi24, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

431 afișări
Imaginea articolului Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson vor ajunge în România săptămâna viitoare

Vaccinul Johnson & Johnson va ajunge în România săptămâna viitoare

Baciu spune că vaccinul Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză, va fi folosit cu precădere în cabinetele medicilor de familie, precum şi în centrele mobile de vaccinare. Centrele mobile sunt organziate în containere care vor merge în localităţi unde nu există medici de familie sau dispensare şi care au o capacitate de până la 96 de persoane vaccinate pe zi.

Centrele de vaccinare care folosesc vaccinul Astra Zeneca vor trece pe doze produse de alte companii, pe măsură ce acestea vor veni, a precizat în context secretarul de stat, în condiţiile în care în jur de 300.000 de români au renunţat la programările cu acest tip de ser.

Baciu a spus că România are un stoc de circa 700.000 de doze de vaccin Astra Zeneca. Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că vaccinul se leagă de apariţia, în cazuri rare, a unor cheaguri de sânge neobişnuite. EMA le recomandă celor vaccinaţi să rămână vigilenţi timp de două săptămâni, adăugând că au fost analizate 86 de cazuri de tromboză venoasă.

Mai multe state au oprit, temporar, vaccinarea cu AstraZeneca în condiţiile raportărilor despre apariţia trombozelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici