Anestezişti italieni: pacientul COVID s-a schimbat. 7 din 10 din ATI sunt antivaccinişti

Şapte din zece pacienţi de la terapie intensivă sunt antivaccinişti, iar jumătate - negaţionişti, adică neagă existenţa COVID-19, spun anesteziştii italieni.

2169 afișări
Imaginea articolului Anestezişti italieni: pacientul COVID s-a schimbat. 7 din 10 din ATI sunt antivaccinişti

Sursa foto: hepta.ro

„Faţă de acum un an, pacientul internat la terapie intensivă s-a schimbat: 7 din 10 sunt antivaccinişti, jumătate dintre aceştia sunt şi negaţionişti, deci neagă nu doar vaccinul, ci însăşi existenţa COVID şi utilitatea tratamentului. Aceştia ajung acolo în condiţii foarte grave, după săptămâni fără tratament sau cu pseudo-tratament. Şi adesea, odată internaţi, refuză să le fie salvată viaţa. Rata de supravieţuire a pacienţilor COVID care ajung la terapie intensivă este în scădere faţă de acum câteva luni" - sunt cuvintele lui Antonino Giarratano, preşedintele Societăţii Italiene de Anestezie, Analgezie, Resuscitare şi Terapie Intensivă.

Acesta a declarat pentru agenţia ANSA: „în trecut, doar bolnavii de cancer în fază terminală refuzau tratamentul, acum îl refuză persoanele care pot fi salvate. Nu s-a mai întâmplat asta niciodată înainte. Sunt persoane care, ştiind că vor intra în stop cardiac, refuză ventilaţia mecanică sau hemodializa. Acum, în unele situaţii, refuză chiar şi perfuziile sau oxigenul, pentru că <nu ştiu ce conţine>".

Pe lângă creşterea rapidă a internărilor, sunt şi pacienţi în stare gravă din cauza COVID care refuză internarea în secţia de terapie intensivă sau să fie supuşi unui tratament de menţinere a vieţii.

Într-un document al Societăţii Italiene de Anestezie, Analgezie, Resuscitare şi Terapie Intensivă, denumit „Pandemia şi refuzul tratamentului de menţinere a vieţii", organizaţia subliniază că niciun tratament nu poate fi impus nimănui, chiar dacă este „salvator”. Chiar dacă au de-a face cu „negaţionişti", angajaţii din sănătate trebuie să adopte o atitudine respectuoasă şi să nu judece.

Până la finele acestei luni, Italia se aşteaptă să atingă vârful valului Omicron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici