Angajatorii din România combat panica generată de coronavirus cu termoscannere şi dezinfectanţi

  • Unele firme verifică temperatura angajaţilor la fiecare intrare şi iesire din clădire.
  • Angajaţii îşi dezinfectează mâinile înainte de intrarea în fiecare încăpere.
  • Multe călătorii de business în state afectate de noul virus sunt anulate.
1931 afișări

În România sunt companii care au luat-o înaintea statului cu măsurile de prevenţie împotriva răspândirii coronavirusului. Guvernul abia desface ofertele pentru termoscannere, chinezii de la Huawei şi indienii de la Genpact au adoptat proceduri de prevenţie pentru mii de angajaţi din Bucureşti şi Cluj.

Angajaţii îşi măsoară temperatura la fiecare intrare şi ieşire din clădire. Ei trebuie să se dezinfecteze pe mâini atunci când trec dintr-un birou în altul. Compania trimite angajaţii în carantină dacă au venit recent din zonele afectate de coronavirus, iar viitoarele călătorii de business sunt puse sub semnul întrebării. Este situaţia cu care se confruntă cei 2.000 de angajaţi ai companiei chinezeşti de tehnologie Huawei.

„ În primul rând am procurat toate materialele necesare pentru angajaţii noştri şi am început să avem de două ori pe săptămână întâlniri cu managerii echipelor pentru a monitoriza oameni care călătoresc între China şi Europa. Noi monitorizăm 100 de angajaţi care au călătorit în China, deoarece a fost festivalul chinezesc al primăverii în urmă cu o lună. La întoarcere, s-au aflat  în carantină cel puţin două săptămâni pentru a ne asigura că toată lumea este în siguranţă”, a declarat George Zhang, CEO Huawei România. 

Şi Genpact, o companie din domeniul serviciilor de externalizare, a luat o măsură similară pentru cei aproape 90.000 de angajaţi pe care îi are la nivel global, dintre care 3.500 sunt în România.

„ Acordăm o atenţie specială practicilor generale de igienă, depistăm angajaţii care au călătorit în regiuni unde au fost raportate un număr semnificativ de cazuri confirmate pentru simptome şi rugăm pe oricine cu simptome asemănătoare gripei să solicite asistenţă medicală imediată. În plus, am suspendat toate călătoriile internaţionale către şi dinspre aceste regiuni şi limităm toate celelalte călătorii critice pentru afaceri”, a transmis compania.

Alte companii si-au anulat preventiv zborurile in zonele afectate. Este cazul companiei italiene de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group.

„Câţiva dintre managerii companiei urmau să meargă la training în Italia, lucru care nu se va mai întâmpla.Totodată, aveam o sesiune de vizite din partea managementului care a fost, la fel, anulată din acest motiv”, a declarat Lidia Pleniceanu, director de vânzări la Gi Group.

Şi Foodpanda, o platformă de comenzi online de mâncare, recomandă clienţilor să opteze pentru plata cu cardul ca măsură de prevenţie pentru coronavirus. Totodată, compania le-a oferit curierilor geluri de dezinfectare.

Coronavirusul a infectat aproape 90.000 de persoane la nivel global, iar mai mult de 3.000 au murit. În România s-au înregistrat şase cazuri de infectare cu coronavirus, iar mai mult de 8.000 de oameni sunt în izolare.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici