Anunţ oficial: Carantina şi izolarea vor fi în România de 10 zile, ca în celelalte ţări europene

Ministrul Sănătăţii anunţă că izolarea şi carantina vor fi în România de 10 zile.

7571 afișări
Imaginea articolului Anunţ oficial: Carantina şi izolarea vor fi în România de 10 zile, ca în celelalte ţări europene

Carantina şi izolarea vor fi în România de 10 zile, ca în celelalte ţări europene

„O informaţie care cu siguranţă o să vă intereseze: vom rezolva în aceste zile durata izolării şi a carantinei. Va fi şi în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritate a ţărilor din Uniunea Europeană”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul nu a dat şi alte detalii legate de acest subiect.

Precizarea a venit după ce Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor (CNSCBT), a fost întrebată dacă va fi nevoie de doza booster pentru prelungirea validităţii certificatului de vaccinare.

„În Uniunea Europeană da, la nivel naţional acest lucru încă nu a fost stabilit. Ceea ce rămâne de subliniat este că dacă ne- am făcut prima schemă, să facem şi doza booster, pentru că este important în această conjunctură a tulpinii şi nu pentru a călători sau a intra la mall. Iar cei care sunt nevaccinaţi, vaccinaţi-vă pentru conjunctura Omicron, nu pentru a intra la mall”, a spus Pistol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rafila,
carantină,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici