Anunţul făcut de MAE: 28 de români aflaţi într-o fermă din Marea Britanie, infectaţi cu noul coronavirus

Un număr de 28 de cetăţeni români aflaţi la o fermă din Marea Britanie s-au infectat cu noul coronavirus, anunţă, marţi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), printr-un comunicat de presă. Ei sunt asimptomatici, iar starea lor de sănătate este bună.

2785 afișări
Imaginea articolului Anunţul făcut de MAE: 28 de români aflaţi într-o fermă din Marea Britanie, infectaţi cu noul coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în presa locală cu privire la testarea pozitivă a 73 de lucrători care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale, Departamentul pentru Sănătate Publică şi pe lângă angajator pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor în cauză.

Totodată, Biroul Ataşatului pe Probleme de Muncă si Sociale a sesizat Autoritatea pentru Sănătate si Siguranţă la locul de muncă si Autoritatea pentru Inspecţie şi Combatere a Abuzurilor în Muncă, solicitând date suplimentare cu privire la situaţia persoanelor menţionate şi măsurile aplicabile în acest context.

„Potrivit informaţiilor preliminare obţinute în cursul serii de ieri, 13 iulie, a.c., din partea reprezentanţilor agenţiei de plasare a forţei de muncă, la ferma în cauză îşi desfăşoară activitatea aproximativ 100 de cetăţeni români, iar 28 dintre aceştia au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19. Cetăţenii români sunt asimptomatici, starea de sănătate este bună, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică”, anunţă MAE.

De asemenea, conform datelor comunicate ambasadei de către reprezentanţii companiei britanice prin intermediul căreia unii dintre cetăţenii români îşi desfăşoară activitatea în cadrul fermei respective, lucrătorii au fost plasaţi în izolare, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare.

„Lucrătorii plasaţi în izolare au fost scutiţi de la plata chiriei în această perioadă. Totodată, la ferma în cauză sunt prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale britanice, inclusiv traducători. De asemenea, MAE precizează că, la acest moment, niciun lucrător nu mai desfăşoară activităţi în cadrul fermei”, precizează sursa menţionată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici