AstraZeneca ar putea produce un vaccin COVID-19 împotriva variantei din Africa de Sud până la sfârşitul anului 2021

  • AstraZeneca lucrează la o versiune a vaccinului său anti-Covid pentru combaterea unei variante descoperite în Africa de Sud.
  • Oficialul companiei a spus că AstraZeneca îşi va îndeplini angajamentul de a livra dozele necesare de vaccin în Uniunea Europeană.
334 afișări
Imaginea articolului AstraZeneca ar putea produce un vaccin COVID-19 împotriva variantei din Africa de Sud până la sfârşitul anului 2021

AstraZeneca ar putea produce un vaccin COVID-19 împotriva variantei din Africa de Sud până la sfârşitul anului 2021

O versiune modificată a vaccinului AstraZeneca (AZN.L) COVID-19 adaptată pentru combaterea unei variante de coronavirus descoperită pentru prima dată în Africa de Sud ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2021, a declarat un oficial AstraZeneca din Austria.
 
Sarah Walters, managerul AstraZeneca din Austria, a declarat că studiile de până acum care indică faptul că vaccinul AstraZeneca este mai puţin eficient împotriva variantei mult mai contagioase descoperită pentru prima dată în Africa de Sud erau „prea mici pentru a trage concluzii finale”.
 
"Între timp, AstraZeneca şi Universitatea Oxford au început modificări ale vaccinului pentru varianta sud-africană şi ne aşteptăm să fie gata până la sfârşitul anului,” a declarat Walters pentru ziarul Kurier şi preluat de Reuters.
 
Walters a mai spus că AstraZeneca îşi va îndeplini angajamentul de a livra dozele necesare în Uniunea Europeană, deşi până acum au fost mai multe întârzieri.
 
"Suntem încrezători că ne vom îndeplini angajamentul de a livra 300 de milioane de doze Uniunii Europene în acest an," a adăugat Sarah Walters.
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici