Reacţii după problemele cu vaccinul AstraZeneca. Mărturiile unei femei vaccinate cu serul din lotul retras: „Mama m-a sunat plângând”

  • Mai mulţi români au fost vaccinaţi cu doze din lotul cu probleme de la AstraZeneca
  • Lotul cu probleme de la AstraZeneca ABV 2856 a fost retras
  • Gela Arpinte: M-am speriat foarte tare. Am intrat în panică
7173 afișări
Lotul cu probleme de la AstraZeneca ABV 2856 a fost restras de autorităţi, deci nu se vor mai face imunizări cu serul respectiv. Însă persoanele care s-au vaccinat deja cu acel ser se tem de efectele advsere care ar putea să apară. 
 
Mulţi au avut un şoc când s-au uitat pe certificat şi au văzut acelaşi cod care a înspăimântat Italia, iar Gela Arpinte a trăit şi ea această experienţă. Când a aflat vestea că a fost vaccinată cu o doză din lotul cu probleme s-a speriat foarte tare.
 
„Am intrat în panică. Am început să citesc mai multe informaţii. Chiar şi mama, care are 81 de ani, m-a sunat plângând să mă uit pe corp, să verific dacă am ceva. A fost crunt! E un stres de care nu am fi avut nevoie în aceste momente”, spune ea.
 
Cât despre rapel, „în primă fază am zis nu, nu mai fac niciun rapel, dar aşteptăm, vedem ce se va întâmpla în viitor”.
 
Gela Arpinte mărturiseşte pentru Aleph News că nu a luat legătura cu medicul, „pentru că era foarte târziu aseară. Am aflat şi am verificat pe adeverinţa de vaccinare lotul şi am văzut că este acel lot cu probleme”. Urmează să îl sune pentru a vedea „ce este de făcut, dacă trebuie să iau ceva preventiv”.
 
Ea consideră că autorităţile au procedat corect prin retragerea acestui lot.
 
9.000 de români din 200.000 înscrişi s-au retras de la vaccinare, în prima parte a zilei de vineri, după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici