Autoritatea de reglementare a UE revizuieşte vaccinul Pfizer la copiii mici

Agenţia Europeană pentru Medicamente a început să analizeze o versiune cu cantitate mai mică a vaccinului anti-COVID de la Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 4 ani.

510 afișări
Imaginea articolului Autoritatea de reglementare a UE revizuieşte vaccinul Pfizer la copiii mici

Autoritatea de reglementare a UE revizuieşte vaccinul Pfizer la copiii mici

Luna trecută, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA a autorizat utilizarea vaccinului la copiii din această grupă de vârstă în Statele Unite.

Pfizer şi BioNTech au depus cererea de aprobare în Europa pentru această grupă de vârstă pe 8 iulie.

Companiile propun o serie de trei vaccinări cu o doză de 3 micrograme, ceea ce reprezintă o fracţiune din cele 30 de micrograme utilizate la adulţi.

În SUA, decizia a venit după ce un grup de consilieri ai instituţiei a recomandat vaccinurile COVID-19 pentru copiii mici. "Ştim că milioane de părinţi şi îngrijitori sunt nerăbdători să îşi vaccineze copiii mici, iar cu decizia de acum pot face acest lucru", declara atunci Rochelle Walensky, directorul CDC.

În SUA este autorizat şi serul Moderna pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 5 ani, iar vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 4 ani. Vaccinul Pfizer era deja autorizat pentru copiii cu vârsta de peste 5 ani.

"Această infecţie ucide copii şi avem ocazia să prevenim acest lucru", spunea Beth Bell, unul dintre medicii din comisia consultativă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
copii mici,
vaccin,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici