Autorităţile române iau în calcul limitarea curselor aeriene din cauza răspândirii COVID-19. Ce spune Arafat

  • Cursele aeriene din România ar putea fi limitate din cauza răspândirii coronavirusului, anunţul fiind făcut de Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul Sănătăţii.
  • Măsura vine ca reacţie la răspândirea rapidă a virusului 2019-nCov în Italia.
  • Bilanţul a ajuns la 13 cazuri de coronavirus în România.
4272 afișări
Imaginea articolului Autorităţile române iau în calcul limitarea curselor aeriene din cauza răspândirii COVID-19. Ce spune Arafat

Autorităţile române iau în calcul limitarea curselor aeriene

„Din aceste 13 cazuri, 10 sau chiar 11 sunt de import, adică au venit din Italia. Avem doar două transmiteri directe, pe care le găsim cel al nepotului de 16 ani şi fetele din şcoală.În aceste condiţii, atât INSP (Institutul Naţional de Sănătate Publică -n.r.) cât şi Centrul Naţional de Boli Transmisibile emit şi se gândesc la ipoteza lărgirii ariei galbene din Italia. După cum am observat, autorităţile italiene au suplimentat zonele de carantină cu încă 12 localităţi şi, la nivelul ţării noastre, gândim extinderea la nivelul întregii ţări a zonei galbene, chiar şi limitarea curselor aeriene", a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, la Digi 24.

O decizie privind o eventuală supendare a curselor aeriene din România către zonele aflate în carantină în Italia din cauza coronavirusului nu a fost încă luată, a anunţat, duminică, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Nu este luată nicio decizie (privind suspendarea curselor aeriene -n.r.). Fără nicio discuţie, aceste lucruri se analizează, dar nu este luată nicio decizie la acest moment, pe lângă faptul că vedem că şi din Italia se iau anumite decizii care pot avea un anumit rezultat în acest sens şi anume dacă se va lua decizia finală de a se izola o anumită zonă, asta înseamnă că nici de acolo nu vor mai veni persoane. Acest lucru se analizează în dinamică şi o să vedem ce decizii se iau şi o să le anunţăm", a declarat, duminică, Raed Arafat.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunţat sâmbătă noaptea că se impune carantină pentru tot nordul Italiei. Astfel, cel puţin 16 milioane de persoane sunt acum blocate în regiunea Lombardia, scrie BBC News.

Patru cazuri de coronavirus au fost confirmate sâmbătă în România, printre acestea fiind şi primul caz de COVID-19 la Bucureşti. Citeşte continuarea...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici