Avertismentul unui medic infecţionist: Spirtul nu te ajută să scapi de noul coronavirus

Medicul infecţionist Adrian Marinescu explică faptul că spirtul nu este eficient împotriva Covid 19, motiv pentru care trebuie să foloseşti dezinfectanţi speciali care se găsesc în comerţ.

8814 afișări
Imaginea articolului Avertismentul unui medic infecţionist: Spirtul nu te ajută să scapi de noul coronavirus

Medic: Spirtul nu te ajută să scapi de noul coronavirus

Dacă ţi-ai făcut stocuri serioase de spirt, trebuie să ştii că acesta nu te ajută să scapi de noul coronavirus.

„Spirtul nu e biocid, ce înseamnă asta, că nu distruge Covid 19. Ce ne ajută pentru Covid 19 sunt: dezinfectanţi pe bază de alcool, dar să fie speciali pentru asta, şi ceea ce înseamnă substanţe pe bază de clor. Singura care nu intră aici, cum nu intră nici spirtul este clorhexidina, pentru că studiile făcute au arătat că nu este eficientă pe Covid19”, spune Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Ce ai de făcut este să foloseşti dezinfectanţi speciali care se găsesc în comerţ.

„Să folosim dezinfectanţi dedicaţi, spirtul nu este dezinfectant dedicat, eventual ar fi ideal să şi scrie, nu scrie pentru Covid 19, dar cele care sunt biocide şi lucrul ăsta este trecut în prospect, sunt foarte bune”, explică medicul.

Ai mare grijă când foloseşt clorul! Multe dintre substanţele cu care dezinfectezi suprafeţele în bucătărie au clor, iar acesta este iritant pentru piele. De bază rămâne săpunul, pe care îl poţi folosi fără să te zgîrceşti.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici