Video Azilurile de bătrâni au devenit focare de coronavirus. Explicaţiile directorilor

  • Azilurile, focare de coronavirus. Ce a cauzat explozia de cazuri
  • Într-un centru de vârstnici din Orăştie s-au îmbolnăvit 28 de persoane, bătrâni şi îngrijitori. Îngrijitorii de la centrul de bătrâni din Orăştie s-au protejat doar cu măşti şi mănuşi.
  • Directorul unui cămin de bătrâni din Otopeni recunoaşte că a găsit foarte greu echipamente de protecţie. Două centre de la Galaţi şi unul de la Orăştie sunt focare de COVID. Autorităţile au declanşat anchete
632 afișări
Pe lângă spitale, şi azilurile de bătrâni au devenit focare de coronavirus. Orăştie e cel mai recent caz, acolo unde 28 de oameni, vârstnici şi îngrijitori, s-au îmbolnăvit. Echipamentul insuficient ar fi cauzat explozia de cazuri.
 
Ovidiu Bălan, primar Orăştie: Echipamentul de protecţie care se cere în centrele rezidenţiale sunt măşti şi mănuşi, nu sunt combinezoane. În acest moment au fost aduse de la spitalul din Orăştie combinezoane pentru a fi echipat tot personalul medical.
 
La un centru de bătrâni din Otopeni, lucrurile stau cu totul altfel. Nu este niciun caz de COVID. Directoarea căminului spune că angajaţii respectă cu stricteţe regulile de igienă, dar recunoaşte că a făcut rost foarte greu de echipamente de protecţie. 
 
Liliana Olah, director centru privat de bătrâni: O perioadă destul de scurtă nu am avut şi ne-am adaptat nevoile la produse alternative de pe piaţă, măşti de bumbac. Dacă mă întrebaţi de eforturile de a le procura ele au fost destul de mari, adică sunam zilnic în zeci de locuri ca să putem să intrăm în posesia lor.Eram cu mâine goale majoritatea. V-au ajutat autorităţile sau v-aţi descurcat singuri? Nu. Ne-am descurcat singuri, din păcate.
 
Focare de coronavirus sunt şi la două centre din Galaţi. Autorităţile au declanşat anchete.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici