Boris Johnson a stabilit strategia de combatere a noului val de Omicron. Ce măsuri vor fi luate

  • Vaccinarea cu doza trei este valabilă pentru toţi adulţii dispuşi să o facă
  • Dozele de vaccin vor fi disponibile tuturor persoanelor cu vârstă peste 18 ani
  • Premierul Boris Johnson a declarat stare de urgenţă naţională din cauza noului val de Omicron
717 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson a stabilit strategia de combatere a noului val de Omicron. Ce măsuri vor fi luate

Sursa foto: Mediafaxfoto

Adulţii din Marea Britanie care doresc vaccinarea cu doza trei au posibilitatea să o facă până la sfârşitul lunii. Primul ministru, Boris Johnson, încurajează vaccinarea în contextul numărului galopant de îmbolnăviri cu varianta Omicron.

„Nu ar trebui să încapă îndoială că asistăm la debutul unui val de Omicron, care pe zi ce trece se măreşte. Mă tem că ne confruntăm cu o urgenţă care nu trebuie să suporte amânare. Acum este clar că două doze de vaccin pur şi simplu nu sunt suficiente pentru a oferi nivelul de protecţie de care avem nevoie. Dar vestea bună este că oamenii de ştiinţă sunt încrezători că o a treia doză, ne poate asigura protecţia de care avem nevoie”, a declarat Johnson.

Nivelul de alertă al Sars-CoV-2 din Marea Britanie a fost ridicat la patru din cauza răspândirii noii variante de virus Omicron. Această treaptă este asociată cu un risc ridicat de transmisie, fiind penultima pe scala măsurării focarului de coronavirus.

Premierul a dispus ca persoanele trecute de 18 ani să fie eligibile pentru administrarea dozei trei atâta timp cât au trecut trei luni de la rapel. Persoanele trecute de 30 de ani se pot programa online şi sunt eligibile dacă de la rapel au trecut două luni, relatează BBC.

Datele indică faptul că vaccinarea cu a treia doză împiedică aproximativ 75% dintre oameni să obţină orice simptom asociat noii variante, Omicron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici