Bulgaria schimbă condiţiile de intrare în ţară: Test PCR negativ obligatoriu

  • Autorităţile bulgare au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare în Bulgaria.
  • Se intră doar cu test molecular tip PCR negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii.
2428 afișări
Imaginea articolului Bulgaria schimbă condiţiile de intrare în ţară: Test PCR negativ obligatoriu

Bulgaria schimbă condiţiile de intrare în ţară: Test PCR negativ obligatoriu

Ministerul Afacerilor Externe precizează miercuri că autorităţile bulgare au anunţat, marţi seara, noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Bulgariei, în contextul pandemiei de COVID-19.

Noile măsuri intră în vigoare începând cu data de 29 ianuarie 2021 şi se aplică până la data de 30 aprilie 2021.

Astfel, toate persoanele care călătoresc în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul Bulgariei cu condiţia prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conţină numele şi prenumele persoanei testate, conform documentului de identitate cu care călătoreşte, datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data şi metoda efectuării testării, înscrisă cu caractere latine (PCR), precum şi rezultatul negativ.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane: persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria; şoferii de autobuz, angajaţi în transportul internaţional de pasageri; şoferii autocamioanelor care efectuează transport internaţional de mărfuri; membrii echipajelor navale; membrii echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la şi către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria şi personalul tehnic asimilat; lucrătorii transfrontalieri.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate, inclusiv prin consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51904, https://sofia.mae.ro şi www.mae.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici