Câini special antrenaţi pentru a depista cazurile de infecţie cu coronavirus. Soluţie pentru ţările care nu au kituri de testare

  • Specialiştii din Marea Britanie vor să dreseze câini pentru a depista cazurile de infecţie cu noul coronavirus.
  • Câinii special antrenaţi ar putea fi soluţia pentru ţările care se confruntă cu lipsa kiturilor de testare pentru COVID-19.
  • Aproximativ 750 de persoane ar putea fi testate în interval de o oră cu ajutorul câinilor, potrivit estimărilor specialiştilor.
821 afișări
Imaginea articolului Câini special antrenaţi pentru a depista cazurile de infecţie cu coronavirus. Soluţie pentru ţările care nu au kituri de testare

Sursă foto: Profimedia

Patrupedele dotate cu un simţ al mirosului extrem de fin ar putea fi o soluţie pentru ţările care se confruntă cu lipsa kiturilor de testare, în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit sciencealert.com.

Aproximativ 750 de persoane ar putea fi testate în interval de o oră cu ajutorul câinilor special antrenaţi în acest sens, potrivit asociaţiei nonprofit Medical Detection Dogs din Marea Britanie.

Organizaţia s-a asociat cu Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra şi Universitatea Durham în acest proiect.

La sfârşitul lunii martie, instituţia medicală londoneză a oferit detalii despre proiectul experimental, prin care se încearcă să se stabilească dacă aceste patrupede pot fi folosite pentru detectarea cazurilor de COVID-19.

Şase câini au fost incluşi în noul proiect, potrivit publicaţiei britanice The Mirror. Specialiştii încearcă să stabilească dacă boala COVID-19 generează un miros unic ce poate fi detectat de câinii special antrenaţi.

Se ştie deja că aceste animale pot detecta în mod similar alte boli, precum cazurile de cancer, malarie şi Parkinson.

Rezultatele noului studiu vor fi făcute publice în câteva săptămâni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici