Când suntem amendaţi şi cu cât dacă nu purtăm mască?

  • Dacă nu porţi mască în metrou sau într-un magazin, rişti o amendă între 500 şi 2.500 de lei
  • Odată sancţionat, poţi plăti jumătate din amenda primită în termen de 15 zile
  • Eşti obligat să porţi masca de protecţie până pe 16 iunie, cel puţin
5674 afișări
Imaginea articolului Când suntem amendaţi şi cu cât dacă nu purtăm mască?

Când suntem amendaţi şi cu cât dacă nu purtăm mască?

Autorităţile te-au obligat să porţi mască de protecţie în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise, pe toată perioada stării de alertă, adică perioada 18 mai-16 iunie 2020.

Amenda pentru lipsa măştii în locurile amintite este cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei şi este prevăzută în Legea 55/2020 privind starea de alertă, în vigoare din 18 mai. 

Odată ce ai fost sancţionat şi ai intrat în posesia procesului-verbal de contravenţie, ai 15 zile la dispoziţie să plăteşti jumătate din amenda aplicată de poliţist. De altfel, agentul constatator va fi cel care va decide sancţiunea. 

În funcţie de comportamentul tău, agentul îţi poate da şi avertisment, în conformitate cu prevederile OG 2/2001. În schimb, dacă vei face scandal şi nu vei vrea să te legitimezi, spre exemplu, poliţistul va putea invoca circumstanţe agravante şi îţi va putea aplica chiar maximul legal, respectiv suma de 2.500 de lei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici