Când va reveni viaţa la normal? Răspunsul unuia dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech - Pfizer

  • Impactul unui nou vaccin împotriva COVID-19 va începe să îşi facă efectul în timpul verii, iar viaţa ar trebui să revină la normal până în iarna viitoare, a spus unul dintre creatorii săi, relatează BBC.
  • Prof. Ugur Sahin, cofondator al BioNTech, a ridicat, de asemenea, speranţa că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului, rezultând într-o „reducere seminificativă a cazurilor”.
  • Săptămâna trecută, BioNTech şi co-dezvoltatorul Pfizer au declarat că analiza preliminară a arătat că vaccinul lor are o eficienţă de peste 90%.
  • Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste.
146421 afișări
Imaginea articolului Când va reveni viaţa la normal? Răspunsul unuia dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech - Pfizer

CORONAVIRUS. Viaţa va reveni la normal în iarna viitoare, spune unul dintre creatorii vaccinului BioNTech - Pfizer

Într-un interviu la BBC One, Andrew Marr Show, prof. Sahin a spus că se aşteptă la analize suplimentare să arăte că vaccinul va reduce transmiterea între oameni.
 
"Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă printr-un astfel de vaccin extrem de eficient", a spus el. a spus.
 
După ce a venit luni anunţul primului vaccin eficient din lume, Sir John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, a sugerat că viaţa ar putea reveni la normal până în primăvară.
 
Cu toate acestea, prof. Sahin a spus că va dura mai mult.
 
Dacă totul ar continua să meargă bine, a spus el, vaccinul va începe să fie administrat la „sfârşitul acestui an, începutul anului viitor”.
 
El a spus că obiectivul este de a livra peste 300 de milioane de doze în întreaga lume până în luna aprilie.
 
Prof. Sahin a spus că impactul mai mare se va întâmpla mai târziu, adăugând: „Vara ne va ajuta, deoarece rata infecţiei va scădea vara şi ceea ce este absolut esenţial este să obţinem o rată ridicată de vaccinare până sau înainte de toamnă / iarnă anului viitor”.
 
Prof. Sahin adăugat că este esenţial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de sezonul rece din 2021.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici