Care este soluţia pentru ieşirea din criza COVID-19? Experţii din sănătate cred că au găsit răspunsul

  • România a făcut în ultimele 24 de ore 4.880 de teste pentru COVID 19
  • Cercetătorii de la Harvard spun că pentru a ieşi din criză SUA ar trebui să testeze de 3 ori mai mult
  • SUA face 11.812 teste la un milion de locuitori, iar România face 4.825 de teste
5144 afișări
Imaginea articolului Care este soluţia pentru ieşirea din criza COVID-19? Experţii din sănătate cred că au găsit răspunsul

Care este soluţia pentru ieşirea din criza COVID-19? Experţii din sănătate cred că au găsit soluţia

Mulţi experţi din sănătate au vorbit despre testarea slabă de la noi din România. De la câteva sute de teste pe zi, România a urcat acum la aproape 5.000 de teste şi totuşi e puţin comparativ cu alte state din vestul Europei.

România face în prezent 4.825 de teste la un milion de locuitori, în timp ce în Germania se fac 20.786 de teste la un milion de locuitori, iar Italia 22.474 de teste la un milion de locuitori.

Rata de confirmaţi bolnavi din testaţi este în România de 9.3%, în Germania de 7.7%, iar în Italia de 13.2%.

Semnalul vine e această dată de la experţii din sănătate din SUA, potrivit unui articol publicat de The New York Times.

SUA este ţara cu cei mai mulţi bolnavi de COVID 19 din lume, ajungând la ultima raportare la 764,265. În Statele Unite se fac 11.812 teste la un million de locuitori, iar rata de confirmaţi bolnavi este de 19.3%, cee ace este foarte mare, o spun cercetătorii de la Universitatea Harvard citaţi de The New York Times.

Tot de la ei vine şi o soluţie. Pentru a putea relansa economia ar fi nevoie de triplarea testării pentru ca cei bolnavi să fie izolaţi rapid şi cei sănătoşi să poată să-şi continue activitatea.

În prezent în SUA „o medie de 146.000 de persoane pe zi au fost testate pentru coronavirus la nivel naţional până în această lună, potrivit proiectului de urmărire COVID, care vineri a raportat 3,6 milioane de teste totale în toată ţara. Pentru a redeschide Statele Unite până la jumătatea lunii mai, numărul de teste zilnice efectuate între atunci şi apoi ar trebui să fie de 500.000 până la 700.000, conform estimărilor Harvard”, informează prestigioasa revistă. 

 Experţii din sănătate spun că acest nivel de testare este necesar pentru a identifica majoritatea persoanelor infectate şi a le izola de persoanele sănătoase, potrivit cercetătorilor. 

 Tot prin testarea masivă s-ar putea coborâ şi rata de confirmaţi cu noul coronavirus din cei testaţi la sub 10% cât spune Ogranizaţia Mondială a Sănătăţii că ar fi acceptabil.

 „Dacă aveţi o rată pozitivă foarte mare, înseamnă că există probabil un număr bun de oameni care au boala pe care nu aţi testat-o”, a declarat Ashish Jha, directorul Institutului de Sănătate Global Harvard. 

Dacă ar fi să aducem raţionamentul experţilor din sănătate din SUA în România, ar însemna că ar trebui să facem cel puţin 15.000 de teste zilnic. Suntem încă departe, abia la 5.000 de teste efectuate zilnic, dar nici asta nu reprezintă o constantă. Sunt zile în care testăm mai puţin şi altele în care testăm mai mult.

În România sunt până azi 8.936 de cazuri confirmate cu COVID 19.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici