Care sunt principalele reacţii adverse ale vaccinului împotriva COVID-19 şi la cine putem apela când apar

  • Mai puţin de 800 de persoane au avut reacţii adverse după prima doză de vaccin
  • Cele mai multe reacţii adverse sunt la locul de injectare, sub formă de durere sau roşeaţă
  • Nu au fost înregistrate reacţii adverse severe în rândul persoanelor vaccinate
5717 afișări
Imaginea articolului Care sunt principalele reacţii adverse ale vaccinului împotriva COVID-19 şi la cine putem apela când apar

A început etapa a doua de vaccinare. La trei săptămâni de la începutul campaniei de vaccinare, avem mai puţin de 200.000 de persoane vaccinate şi aproximativ 800 de reacţii adverse minore.

Doctorul Adrian Marinescu prezintă care sunt cele mai întâlnite reacţii adverse şi la cine putem apela când ele apar. 

„În condiţiile în care sunt de intensitate mică către medie, vom lua legătura cu medicul de familie. În general sunt reacţii adverse la locul de injectare, ca de exemplu durere, roşeaţă, lucruri care se rezolvă în câteva ore, maxim o zi”, spune Adrian Marinescu, medic infecţionist.

Specialiştii spun că în studiile clinice reacţiile adverse moderate au apărut mai ales după doza a doua pentru că răspunsul imun al organismului este mai puternic. Doctorul Marinescu crede, însă, că nu sunt motive de îngrijorare. În continuare, scopul principal rămâne să creştem vaccinarea.

„Noi am ajuns să vaccinăm şi 200 de persoane şi cred că dacă acelaşi lucru se va întâmpla la toate centrele de vaccinare, dacă acest număr al centrelor de vaccinare va creşte, sigur ne vom încadra în lucrurile prognozate”, adaugă el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici