Câte paturi noi a găsit Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în spitalele din ţară, la ATI

  • Înmulţirea cazurilor noi de COVID-19 în toată ţara a băgat autorităţile în alertă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, explicând, joi, câte paturi noi de terapie intensivă a reuşit să găsească în spitale.
  • Ministrul Sănătăţii a mai spus că la Suceava există o secţie de terapie intensivă în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase, dar se analizează şi posibilitatea suplimentării de paturi ATI în cadrul Spitalului Judeţean.
  • Pe zona de Vest, la propunerea Spitalului Judeţean Timişoara, va fi operaţionalizată, ca suport COVID, Casa Austria, unde sunt 50 de paturi pentru simptomatologie medie şi 11 paturi de ATI.
2989 afișări
Imaginea articolului Câte paturi noi a găsit Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în spitalele din ţară, la ATI

Câte paturi noi a găsit Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în spitalele din ţară, la ATI

Nelu Tătaru a spus, joi, în şedinţa de guvern, că la nivelul Capitalei a identificat până în acest moment 102 paturi de terapie intensivă.

„Două dintre spitale, Colentina şi Malaxa, sunt în integralitate spitale suport COVID. Aici avem 10 paturi la Malaxa de terapie intensivă, 29 la Colentina, cu posibilitate de încă 20. Celelalte spitale, care sunt Floreasca, Universitarul, Sf, Ioan şi Pantelimon sunt spitale suport COVID de terapie intensivă, unde avem, la Pantelimon 20 de paturi, 10 la Floreasca, 11 la Universitar şi 10 la Sf. Ioan. În Capitală, posibilitatea acum este de 102 paturi şi încă 35 le putem operaţionaliza, dar trebuie să aducem şi personal”, a spus Nelu Tătaru.

La Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute, erau 25 de paturi de terapie intensivă, iar după operaţionalizarea ATI de la ORL, acum sunt 53. După ce staţiile de oxigen vor fi repornite la spitalul mobil, capacitatea ar putea să crească la 104 paturi.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că la Suceava există o secţie de terapie intensivă în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase, dar se analizează şi posibilitatea suplimentării de paturi ATI în cadrul Spitalului Judeţean.

În zona de Centru, la Mureş este o capacitate de 61 de paturi de ATI prin operaţionalizarea a încă 20 în această săptămână, la complexul din Sala Polivalentă, potrivit ministrului Sănătăţii.

O situaţie complicată este la Cluj-Napoca, unde numărul de cazuri de COVID-19 a crescut, s-a trecut în operaţionalizare tip suport COVID Spitalul Municipal Clujeana, însă mai multe cadre medicale s-au infectat.

„Au solicitat personal (la Clujeana – n.r.), s-au reorganizat ca personal, având în vedere că e un număr de paturi mai mic pe suport COVID decât capacitatea spitalului şi atunci acolo din 17 paturi de ATI în acest moment sunt operaţionalizate şase, urmând ca celelalte să fie operaţionalizate zilele următoare”; a spus Tătaru.

La Braşov sunt 28 de paturi de ATI pentru bolnavii COVID-19, dintre care 14 de terapie intensivă şi 14 de terapie intermediară, în spitalul modular de lângă spitalul Judeţean. La Boli Infecţioase se operaţionalizează încă 5 paturi de ATI şi în 2 săptămâni va fi operaţionalizat şi Spitalul Tractorul, unde, din cele 150 de paturi, 20 sunt de ATI.

Pe zona de Vest, la propunerea Spitalului Judeţean Timişoara, va fi operaţionalizată, ca suport COVID, Casa Austria, unde sunt 50 de paturi pentru simptomatologie medie şi 11 paturi de ATI. La Timişoara este şi o unitate mobilă de terapie intensivă.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii evaluează, zilele acestea, şi numărul de paturi de ATI din regiunea de Sud-Est, Constanţa şi Galaţi, şi din regiunea de Sud-Vest, zona Craiova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici