Ce importanţă are inocularea dozei patru de vaccin anti-COVID. Cei mai vulnerabili sunt avantajaţi

Un grup de experţi convocat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că ar putea exista unele beneficii în administrarea unei a doua doze de rapel a vaccinului contra COVID pentru persoanele vulnerabile, în contextul răspândirii continue la nivel mondial a Omicron.

2382 afișări
Imaginea articolului Ce importanţă are inocularea dozei patru de vaccin anti-COVID. Cei mai vulnerabili sunt avantajaţi

Sursa foto: MediafaxFoto

Într-o declaraţie emisă marţi, agenţia de sănătate a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat că există „un număr tot mai mare de dovezi privind importanţa unei doze suplimentare de rapel" pentru grupuri care includ angajaţii din sănătate, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani şi cele cu un sistem imunitar slab.

OMS a adăugat că grupul său de experţi a evaluat datele limitate din şapte studii privind a doua doză de rapel a vaccinurilor cu ARN mesager, afirmând că nu există suficiente informaţii care să dovedească eficacitatea acestora la persoanele tinere şi sănătoase, anunţă Sky News.

„La cei care prezintă cel mai mare risc de boală severă sau de deces... beneficiul suplimentar al unei doze suplimentare de rapel de vaccin cu ARNm ar putea fi justificat", a declarat OMS, recunoscând că ar putea exista provocări logistice sau de altă natură pentru a oferi oamenilor o a doua doză de rapel în unele ţări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici