Cercetătorii au emis un nou raport despre reacţiile adverse după vaccinarea cu Johnson&Johnson. Ce au constatat

  • CDC a publicat un raport nou cu privire la reacţiile adverse după vaccinarea cu Johnson&Johnson.
  • 3% din reacţiile raportate după administrarea vaccinului sunt clasificate drept grave.
  • Numărul cazurilor de anxietate, în primele 15 minute după vaccinare este în creştere.
2554 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii au emis un nou raport despre reacţiile adverse după vaccinarea cu Johnson&Johnson. Ce au constatat

Cercetătorii au emis un nou raport despre reacţiile adverse după vaccinarea cu Johnson&Johnson. Ce au constatat

Au apărut date noi cu privire la siguranţa vaccinului Johnson&Johnson. Cercetătorii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) au publicat un raport după ce au monitorizat reacţiile adverse după vaccinare.
 
Colegii de la Aleph News au urmărit subiectul şi au mai multe detalii.
 
Raportul CDC arată că doar 3% din reacţiile raportate după administrarea vaccinului sunt clasificate drept grave. În total s-au înregistrat 17 cazuri de coagulare severă a sângelui, inclusiv 14 cazuri cu tromboza sinusului venos cerebral. 
 
Mai mult decât atât, numărul cazurilor de anxietate, în primele 15 minute după vaccinare este în creştere. Cercetătorii au examinat date de la cinci locuri de vaccinare în masă care au raportat evenimente legate de anxietate, inclusiv ritm cardiac rapid, respiraţie rapidă şi leşin, după administrarea serului.
 
S-a constatat că rata sincopei sau leşinului este de 164 ori mai mare decât rata leşinului după vaccinul antigripal.
 
Autorii studiului spun că oamenii cu frică de ace sunt înclinaţi să opteze către vaccinul cu o singură doză şi că mulţi dintre ei au antecedente de leşin în cazul înţepăturilor. 
 
Jumătate din rapoartele de leşin au apărut la persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, iar leşinul asociat cu injecţiile este mai frecvent la adolescenţi şi adulţi tineri. Cercetătorii spun că astfel de reacţii pot fi întâlnite după orice tip de vaccinare.
 
În februarie, vaccinul Johnson&Johnson a fost autorizat pentru utilizare de urgenţă în Statele Unite. Apoi a fost întreruptă temporar la jumătatea lunii aprilie, din cauza rapoartelor de coagulare a sângelui, iar pauza s-a ridicat săptămâna trecută. În România, administrarea acestui ser începe pe data de 4 mai.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici