Certificat digital COVID-19 în toate localităţile din România? Răspunsul ministrului interimar al Sănătăţii

Se merge în direcţia generalizării certificatului digital în toate localităţile din România, nu doar în cele cu incidenţă mare, spune ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila: „în Bruxelles poţi fi oricine. Dacă nu ai certificat digital, poţi să vii şi cu paşaport diplomatic, eşti controlat”.

6491 afișări
Imaginea articolului Certificat digital COVID-19 în toate localităţile din România? Răspunsul ministrului interimar al Sănătăţii

Certificat digital COVID-19 în toate localităţile din România? Răspunsul ministrului interimar al Sănătăţii

Cseke Attila a fost întrebat, miercuri seara, la Digi24, dacă ar trebui generalizată folosirea certificatului verde.

„Eu pot să vă spun că în Occident, în foarte multe locuri, instituţii, localuri se intră cu acest certificat digital. Aşa este. Şi dacă noi ne dorim o ţară ca afară, atunci trebuie să începem să ne şi purtăm ca mentalitate ca afară. Nu degeaba au instituit germanii. În Bruxelles poţi fi oricine, din orice ţară, dacă nu ai certificat digital, poţi să vii şi cu paşaport diplomatic, poţi să fii şi ministru, eşti controlat şi este corect, pentru că nu scrie pe nimeni că, dacă este ministru, nu poate fi purtător de virus. Toţi putem să fim purtători, toţi putem să ne infectăm”, a răspuns ministrul interimar al Sănătăţii.

Potrivit lui Cseke, dacă „ei au început această chestiune” (ţări din Occident - n.r.), se va merge în această direcţie şi în România, pentru că trebuie susţinută partea de vaccinare, iar apoi normalitatea: „Normalitate este să ne vaccinăm, să credem în ştiinţa medicală. Mergem la doctor şi aşteptăm o soluţie, să ne prescrie ceva ca să ne vindecăm. Este exact acelaşi lucru, doar că aici este preventivă, e înaintea bolii, nu mergem să ne vaccinăm după ce ne-am îmbolnăvit”.

Ministrul spune că există toate argumentele ştiinţifice pentru a susţine această chestiune: „şi dacă nu credem în asta, atunci trebuie să ne uităm mai spre vest, să vedem că nu sunt mai proşti decât noi şi s-au vaccinat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici