Certificat verde în România. Peste 350 de localităţi în scenariul roşu. Lista completă

  • România are, vineri, 357 de localităţi în care rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori.
  • Sunt cu 51 de localităţi mai multe faţă de joi.
  • Cele mai mari incidenţe sunt în localităţi din Cluj, Sibiu, Caraş-Severin, Maramureş şi Timiş.
  • Certificatul verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea cu rezultat negativ, devine obligatoriu în aceste localităţi pentru accesul în anumite spaţii sau la evenimente.
12381 afișări
Imaginea articolului Certificat verde în România. Peste 350 de localităţi în scenariul roşu. Lista completă

Certificat verde în România. Peste 350 de localităţi în scenariul roşu. Lista completă

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicităţii, vineri, lista cu localităţile care au incidenţa cumulată la 14 zile mai mare de 3 la mia de locuitori.

Cele mai mari incidenţe sunt în: Cătina - 12,08 şi Ploscoş - 9,66 (judeţul Cluj), Şeica Mică - 9,48 (judeţul Sibiu), Pojejena - 9,47 (Caraş-Severin), Bârsana - 9,1 (Maramureş) şi Bara - 9,06 (Timiş).

În topul celor 357 de localităţi cu rata de infectare mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori, ultimele locuri sunt ocupate de Medieşu Aurit (Satu Mare), Săcălaz (Timiş), Smârdan (Galaţi), Ulieşti (Dâmboviţa) şi Zorlenţu Mare (Caraş-Severin), toate cu câte o rată de infectare de 3,1 la mie.

În ce priveşte oraşele, incidenţa cea mai mare este în Slănic (Prahova) - 6,37, urmat de Horezu (Vâlcea) - 6,23 şi Bragadiru (Ilfov) - 6,11.

Pe lista oraşelor care depăşesc incidenţa de 3 sunt 60 de zone, Timişoara ocupând locul 9, cu 5,35, iar Bucureştiul locul 33 - 3,77.

După ce o localitate atinge incidenţa de 3 la mia de locuitori este necesară convocarea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru adoptarea de măsuri de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2. 

Incident Localităţi Romania, 24 septembrie by Mediafax.ro on Scribd

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici