Colegiul Medicilor Iaşi: Personalul medical, neprotejat, fără echipament şi dezinfectanţi

Colegiul Medicilor Iaşi face un apel pentru protecţia angajaţilor din sistemul sanitar în contextul răspândirii coronavirusului. Reprezentanţii Colegiului atrag atenţia că personalul medical este neprotejat şi că nu există echipamente şi dezinfectanţi în cantităţi suficiente.

7884 afișări
Imaginea articolului Colegiul Medicilor Iaşi: Personalul medical, neprotejat, fără echipament şi dezinfectanţi

Colegiul Medicilor Iaşi: Personalul medical, neprotejat, fără echipament şi dezinfectanţi

Colegiul Medicilor Iaşi atrage atenţia autorităţilor, printr-un comunicat, că personalul medical este în prima linie a luptei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, dar că acesta nu este protejat.

„Marea majoritate a personalului medical care ia contact cu posibilii infectanţi cu noul coronavirus nu este protejată în mod corespunzător, neavând nici echipamente specifice şi nici dezinfectanţi în cantităţi suficiente”, se arată în comunicatul Colegiului Medicilor Iaşi.

În acelaşi timp, reprezentanţii Colegiului Medicilor susţin că un contact posibil infectant obligă personalul medical „să intre în măsuri de carantinare sau de internare şi astfel întregi comunităţi pot rămâne fără îngrijiri medicale primare sau de specialitate”.

Aceştia cer asigurarea protecţiei angajaţilor din sănătate.

„Facem apel la toţi cei responsabili pentru gestionarea acestei crize fără precedent în istoria recentă a României să protejeze resursa umană din Sănătate, pentru ca cetăţenii să poată primi cele mai bune îngrijiri, preventive şi curative, posibile în contextul epidemic actual”, se mai arată în comunicat.

Potrivit datelor furnizate de Grupul de comunicare strategică, vineri dimineaţa erau confirmate în România 64 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici