Compania elveţiană Roche lucrează la ”primul medicament antiviral oral” împotriva Covid-19, care tratează pacienţii în afara spitalului

  • Grupul farmaceutic elveţian Roche a anunţat un parteneriat cu compania americană biofarmaceutică Atea Pharmaceuticals pentru a dezvolta un tratament oral împotriva Covid-19.
  • Acordul vizează dezvoltarea şi comercializarea unui tratament numit AT-527.
  • Medicamentul experimental face în prezent obiectul studiilor clinice de fază II, care corespunde fazei intermediare a studiilor clinice.
2608 afișări
Imaginea articolului Compania elveţiană Roche lucrează la ”primul medicament antiviral oral” împotriva Covid-19, care tratează pacienţii în afara spitalului

Compania elveţiană Roche lucrează la primul tratament oral împotriva Covid-19.

Grupul farmaceutic elveţian Roche a anunţat, joi, un parteneriat cu compania americană biofarmaceutică Atea Pharmaceuticals pentru a dezvolta un tratament oral, în curs de studiu, împotriva Covid-19, notează Le Figaro.
 
Acordul vizează dezvoltarea şi comercializarea unui tratament numit AT-527 care ar putea deveni ”primul medicament antiviral oral” care tratează pacienţii ”în afara spitalului”, a precizat Roche într-un comunicat.
 
Acest medicament experimental face în prezent obiectul studiilor clinice de fază II, care corespunde fazei intermediare a studiilor clinice, la pacienţii pacienţilor internaţi cu o formă moderată de Covid-19.
 
Un studiu clinic de fază III ar trebui să înceapă în primul trimestru al anului 2021 pentru a evalua utilizarea sa potenţială la pacienţii din afara spitalului, a spus grupul elveţian.
 
Acordul cu compania din Boston prevede că tratamentul va fi distribuit în Statele Unite de către Atea Pharmaceuticals şi în restul lumii de către Roche, dacă va avea succes şi va fi aprobat de autorităţile sanitare. 
 
Grupul elveţian nu a oferit detaliile financiare despre acest parteneriat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici