Coronavirus în lume, 11 mai, LIVE UPDATE 220.000 de cazuri COVID-19 în Italia. Mai multe ţări europene renunţă, la restricţii

  • Peste patru milioane de cazuri confirmate de coronavirus au fost raportate în întreaga lume
  • O provincie din Iran, în carantină după creşterea cazurilor de coronavirus
  • Boris Johnson a anunţat planul său de a reduce în etape restricţiile din Marea Britanie
  • Italia, cel mai mic număr de decese anunţate în ultimele două luni
7871 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume, 11 mai, LIVE UPDATE 220.000 de cazuri COVID-19 în Italia. Mai multe ţări europene renunţă, la restricţii

Coronavirus în lume, 11 mai, LIVE UPDATE. Marea Britanie a anunţat planul de relaxare a restricţiilor / Italia, cel mai mic număr de decese din ultimele două luni

Coronavirus: 30.739 de morţi în Italia. Numărul persoanelor infectate se apropie de 220.000

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 30.739 de morţi în Italia, cu 179 de decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate se apropie de 220.000.

Serviciul italian de Protecţie Civilă a anunţat, luni seară, că bilanţul epidemic este de 30.739 de morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 219.814.

Franţa iese din carantină. Se redeschid mall-urile şi o parte din elevi se întorc la şcoală

După două luni de izolare, Franţa revine la viaţă. În Hexagon se redeschid şcolile, magazinele şi parcurile. Francezii nu vor mai avea nevoie nici de declaraţia pe propria răspundere, pentru călătorii pe o rază de 100 de kilometri. În Paris, trebuie însă să aibă la ei declaraţia de la angajator. Franţa a raportat aproape 177.000 de cazuri de coroanvirus şi peste 26.300 de morţi. 

Zero cazuri de la începutul lunii martie. Ţara care nu a mai înregistrat niciun caz de COVID-19

Potrivit BBC şi publicaţiilor arabe, autorităţile medicale au anunţat că nu au mai fost înregistrat niciun caz de infectare cu noul virus.

Ţara africană a raportat primul caz de coronavirus la începutul lunii martie. În total au fost diagnosticaţi 1.032 de cazuri de infectări cu noul virus, 45 de decese şi 745 de pacienţi vindecaţi. Populaţia statului african este de 11 milioane de locuitori. Tunisia are aproximativ 500 de paturi la terapie intensivă, iar în spitale se află doar 11 de pacienţi.

Boris Johnson a anunţat planul de relaxare a restricţiilor

Boris Johnson a anunţat mult aşteptatul plan de reducere a restricţiilor şi de aducere a ţării "înapoi la muncă". Planul se întinde pe două luni şi are mai multe etape.

Cel mai mic număr de decese cauzate de noul coronavirus din ultimele două luni în Italia

Italia a raportat duminică165 de noi decese cauzate de noul coronavirus. Şi numărul de noi infectaţi a scăzut sub pragul psihologic de 1000. Astăzi autorităţile din Italia au raportat 802 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

 
Numărul total de infectări a ajuns la 219.070, iar cel al deceselor la 30.560. În prezent active mai sunt 83.324 de cazuri, o scădere faţă de peste 84.000 câte erau sâmbătă.
 
La terapie intensivă sunt puţin peste 1000 de oameni.

O provincie din Iran, în carantină după creşterea cazurilor de coronavirus

O provincie din sud-vestul Iranului a fost pusă în carantină pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a informat duminică agenţia de ştiri Tasnim, citându-l pe guvernatorul provinciei care a declarat că a avut loc o creştere accentuată a noilor cazuri în întreaga regiune, potrivit Reuters.

NYT: Cum se încheie pandemiile / Pentru cine se încheie şi cine decide acest lucru?

Pandemiile au două tipuri de sfârşit, unul pe plan medical, iar altul la nivel social, explică istorici consultaţi de cotidianul The New York Times în contextul crizei generate de coronavirus, avertizând că epidemia de teamă este la fel de periculoasă ca virusul.

Un studiu arată că bărbaţii au un nivel mai ridicat al unei enzime cheie care favorizează infectarea cu COVID-19

Sângele bărbaţilor are niveluri mai ridicate ale unei enzime cheie folosite de noul coronavirus pentru a infecta celulele decât femeile, au arătat rezultatele unui studiu european publicat luni - o constatare care ar putea ajuta cercetătorii să explice de ce bărbaţii sunt mai vulnerabili la infecţia cu COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici