O provincie din Iran, în carantină după creşterea cazurilor de coronavirus

O provincie din sud-vestul Iranului a fost pusă în carantină pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a informat duminică agenţia de ştiri Tasnim, citându-l pe guvernatorul provinciei care a declarat că a avut loc o creştere accentuată a noilor cazuri în întreaga regiune, potrivit Reuters.

495 afișări
Imaginea articolului O provincie din Iran, în carantină după creşterea cazurilor de coronavirus

O provincie din Iran, în carantină după creşterea cazurilor de coronavirus

Tasnim l-a citat pe Gholamreza Shariati, guvernatorul provinciei Khuzestan, care se învecinează cu Irakul şi include districtul Abadan, spunând că oamenii nu au respectat regulile de distanţare socială.

„Din această cauză, numărul de pacienţi cu coronavirus din provincie s-a triplat, iar spitalizarea pacienţilor a crescut cu 60 la sută”, a spus Shariati.

Băncile şi clădirile de birouri din Abadan vor fi închise până la sfârşitul săptămânii, iar coridoarele de intrare în district din nord şi est au fost închise, potrivit Tasnim.

Birourile vor fi închise, iar restricţiile de călătorie se vor aplica şi în alte nouă districte din Khuzestan, bogate în petrol, a menţionat Shariati pentru Tasnim, .

Iranul, una dintre ţările din Orientul Mijlociu cel mai puternic afectate de noul coronavirus, a început să uşureze restricţiile pentru a menţine la suprafaţă economia, deja afectată de sancţiunile americane. Oficialii din domeniul sănătăţii au avertizat în repetate rânduri, însă, că relaxarea restricţiilor ar putea duce la o creştere a numărului de infecţii. 

Şcolile se vor deschide săptămâna viitoare, a declarat preşedintele Hassan Rouhani duminică, potrivit site-ului oficial al preşedinţiei.

Infecţiile cu coronavirus în Teheran sunt în continuă creştere, a informat agenţia de ştiri ISNA duminică, citând un oficial local.

Numărul total de decese cauzate de coronavirus a crescut cu 51 în ultimele 24 de ore la 6.640, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianush Jahanpur, într-o declaraţie la TV de stat. El a spus că în total au fost diagnosticate un număr de 107.603 de cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici